Artister K-Ö - Nöjeskällan - en källa till nöjen i Sverige

Till innehåll
Våra artister K-Ö
Lasse Sigfridsson

En dröm gick i uppfyllelse när Lasse Sigfridsson gick sin egen väg!


När Lasse Sigfridsson slutade i Lasse Stefanz var hans stora dröm att få göra ett soloalbum. Nu tre år senare har det blivit tre album och drömmen har mer än besannats. Allt kröntes i Grönlandsparken i Malung under dansbandsveckan 2014 då Lasse fick ta emot en guldskiva för debutalbumet “Min egen väg” som släpptes i oktober 2012.

Solokarriären tog fart för Lasse i och med den guldskiveaktuella debutplattan "Min egen väg". Skivan blev en supersuccé och gick direkt upp på tredje platsen på den svenska topplistan. Sommaren efter toppades det resultatet med uppföljaren "En gång till" som gick in som tvåa!
- Den veckan var en otroligt rolig vecka på topplistan. Då låg min första skiva "Min egen väg" etta på listan över flest sålda skivor i midprice och min då nya skiva "En gång till" tvåa på den stora topplistan. Jag fick nästan nypa mig i armen, ler Lasse.

Lasse Sigfridsson var med och bildade Lasse Stefanz 1967. Lasse slutade under våren 2012 i bandet efter 45 år. På debuten “Min egen väg” plockade Lasse fram personliga favoriter från den skatt av låtar som han sjöng in under sina år i bandet. Låtar som till exempel "Främling" och "Septemberregn". Dessutom valde han ut några favoritlåtar från andra artister som han spelade in egna tolkningar på.

Nu i sommar har han släppt sitt tredje soloalbum som även det dundrade in på topplistan och sommaren har varit och är full av konserter med massor av publik. - Det är så roligt, säger Lasse. Jag gör allsångskvällar, jag sjunger på festivaler med min son Emil, jag gästsjunger på dansbandskvällar. Ja, jag gör precis det jag känner för och det har verkligen gått hem. Det gäller bara att följa sitt hjärta.

Något som nu bevisats genom att Lasse belönats med sin första guldskiva som soloartist. - Visst, det var fantastiskt att få min första guldskiva med Lasse Stefanz en gång i tiden och jag är så klart jättetacksam för de fantastiska åren vi hade tillsammans. Men att få en guldskiva för ett soloalbum som jag fått bestämma över helt själv är såklart snäppet bättre. En dröm har gått i uppfyllelse och det för att jag vågade gå min egen väg. Något jag också döpte albumet till. Då, 2012 var jag bara nöjd med att få ge ut ett soloalbum. Inget någon annan i Lasse Stefanz gjort tidigare, och så säljer den guld. Ja, vad ska jag säga. Jag är så oerhört tacksam.

För mer information eller bokning för en intervju med Lasse kontakta Anneli Ylinen på Atenzia Records - 0512 29959 eller anneli.ylinen@ginza.se

Fotograf av bilden är Pär Winberg

Lasse bokar du via Peter Rudenborg 0471-46650

LBB (Little Big Band)


LBB bokar du via Peter Rudenborg, sångare i bandet, på 0471-46650

Moderna Tider

Lite information om bandet Moderna Tider.

Vi har turnerat i Sverige & Norge i hela tretton år, med vår Gyllene Tider-show. Då under namnet Billy. Så vi kan verkligen detta med att få till ett riktigt party med Gyllene Tider- Hitsen! Nu har vi valt att byta namn på bandet, till det mer passande ... Moderna Tider!

Vi skruvar nu upp vår show ytterligare, och har investerat i en stor LED-skärm som kommer göra showen ännu mer visuell... Tillsammans med vårt nya P:A får vi ett riktigt proffsigt ljud & ljus. Detta blir då en upplevelse utöver det vanliga. Det nya namnet Moderna Tider har även visat sig vara mycket bra i annonsering & marknadsföring m.m
( man förstår direkt vad det handlar om ) Så man kan verkligen säga att namnbytet är en stor vinst, Både för oss i bandet och för er som anlitar oss. En riktig Win-Win Situation!

Titta gärna in på vår nya hemsida (www.modernatider.nu)

Kolla även in vår Facebooksida.


Bild | Logo png | Logo ps | Hemsida | Facebook

Pökerz - Ronny & Ragge show har på kort tid blivit en succé som under dom två första åren gjorde närmare 130 spelningar i Sverige, Norge och Finland!
Showen innehåller en härlig energi med alla fantastiska låtar från Ronny & Ragge som alla kan, gammal som ung! Pökerz drar en blandad publik i alla åldrar.
Här garanteras allsång, skrik och en och annan gummigitarr! Showen är ca 40 minuter i högt tempo med mycket galenskaper som publiken fullständigt älskar!

Pökerz passar in överallt, på nattklubbar, festivaler, företagsfester, motorevenemang eller raggarfester!

Man behöver inte vara raggare eller varit ung på 90 talet för att älska Pökerz..

Vi har gång på gång fyllt ställen med yngre publik som sjunger med i låtarna lika bra som en äldre publik!

Pökerz reser med en egen proffsig ljud & ljus produktion som klarar upp till 1000 personer!
Polisonger, gällivarehäng, jeansväst och brylkräm är en självklarhet samt ett galet hålligång och likheten med originalet är slående!

Pökerz består av Ronnie Hultstrand (Ronny) och Hannes Haraldsson (Ragge).Teddie Ericsson & Band
  
Jag har, sedan barnsben, alltid älskat Rock & Roll!

Kommer ihåg första gången jag hörde Chuck Berry, på en repig LP, och fastnade direkt. Jag var så imponerad över soundet och hur han fick till sitt speciella komp, “Whacka”, på sin gitarr! Jag har sedan dess försökt skriva låtar och hitta det perfekta “Whackat”!

Har under mina år som jag suttit hemma och spelat in och komponerat låtar fått äran att skriva låtar till andra stora artister inom genren så som: The Refreshments (Cherrypop flavoured lips), John Lindberg Trio (Bad loving), The Playtones (Tomten är aldrig sen). Har även fått äran att skriva en låt om Tobias Erpewijks liv och släppte låten Heartaches and pain.

För drygt tolv år sedan startade jag, och 2 killar till, bandet The Fastback där jag skrev all musik och producerade musiken. Spelade även dom flesta instrument på inspelningarna. Vi turnerade ganska mycket under dessa år fram till coronapandemin då jag kände att jag behövde en paus och enbart skriva och producera musik till mig själv. Under den tiden får jag kontakt med Alexander Larsson (Basist och låtskrivare i Pepita Slappers) och Simon Lundin (Trummis i Pepita Slappers och många fler konstellationer) och vi börjar snacka om gig. Jag sätter mej ner och lyssnar på vad dom grabbarna åstadkommit och jävlar vilka rockers! Alexander med sitt goa basspel och grymma låtar som han skrivit. Simon som hittat helt rätt inom genren Rock & Roll på trummor. Vilket jävla ”GUBB” som man kallar det! Jag blev så jävla spelsugen, milt uttryckt! Vi klickade direkt och Gubbet var igång. Ut på gig utan ett enda rep och låtarna satt som ett smäck. Låtar som jag skrivit till mej själv och några från Fastbacktiden.

Därefter, av en händelse, så får vi tag i Joakim Wall. Vilken multiinstrumentalist och låtskrivare och för att inte tala om gitarrist. Han hade precis det där whackat jag saknat! Jag kan lova att om vi kommer ut och spelar hos er så sitter inte en enda människa still! Gammal som ung.! Det är röj från början till slut!

The Hub Caps

Bandet bildades år 2000 av Ricky James och Johnny Valentine som båda har en sällsynt passion för 50-talsmusik i alla möjliga former.
Bandet består i dag av:
Johnny Valentine-sång och gitarr
Ricky James-kontrabas och sång
Bo Belly-batterist och sång

Musiken kan beskrivas som ett recept av:
En slev rockabilly
Ett par grabbnävar rock n roll
Några stänk av gammelcountry.
Allt noga ihoprört och serverat med massor av sväng.

Bandet har kommit att bli ett av de mest populära i sin genre och spelar idag runt i hela norden.

2004 släpptes första platta (The HubCaps) på egen ettikett. Skivan fick strålande rescentioner och följdes upp av ”FullThrottle” 2006. Denna gång i på bolaget Old Rock Records.

Nya plattan ”3rd Base” kom sommaren 2010 på Enviken Records. En platta som har gjort att bandet även hörts flitigt på radio. Låten ”Cindy” var uppe och utmanade till svensktoppen, men blev slagen av Bo Kaspers och Sanna Nielsen trots ett överlägset röstresultat på Sveriges Radios hemsida.

The Playtones

The Playtones vinnare i dansbandskampen på SVT 2009!
Över en natt gick The Playtones från att vara ett okänt band till att vara det hetaste bandet på dansbandshimmelen 2010. 3/2 släpptes debutalbumet "Rock´n Roll Dance Party" som sålde guld efter en dag!
Tillbaka till innehåll