Band A-D - Nöjeskällan - en källa till nöjen i Sverige

Till innehåll
Våra band A-DBild .jpg | Bild .png | Logo vit .eps | Logo vit .jpg
Logo vit .ai | Logo vit .png | Logo grå .eps | Logo grå .jpg
Logo grå .png | Logo outline .jpg | Logo outline .png
Logo vit/svart outline .ai | Logo  vit/svart .eps
Allstars
Bild tight u logo | Bild u logo | Bild m logo
| Logo svart | Logo vit | Hemsida | Facebook
Alvenfors

Med ett ursprung i Piraterna från 70-talet och Peter Alvenfors orkester under 90-talet, heter idag bandet bara Alvenfors. Bandet har fortfarande tre originalmedlemmar kvar och det innebär en massa rutin från spelningar på Sveriges dansbanor.

Bandet gick 2020 från fyra till fem medlemmar. Joakim ”Jocke” Ekelund från numer nedlagda Kindbergs, började i Alvenfors. Jocke spelar gitarr, sax och sjunger några låtar. Han bidrar även med 35 års rutin i branschen.

Alvenfors spelar på deltid, men reser över hela Sverige och bjuder på fräsch/mogen dansmusik med sin sångare Peter Andersson i fronten.

Bandets popularitet på sociala medier och Spotify har ökat under de senare åren tack vare flitigt jobbande med nya singlar i samarbete med skivbolaget Atenzia. Och även en uppskattad full-cd 2015 med namnkunnige Henrik Sethsson som producent.
Alvenfors, ett spännande band att följa under 2022.Bild med logo | Bild utan logo | Logo | Hemsida
Barbados

Barbados är ett av Sveriges mest populära dans/show band som stått för förnyelse inom branschen under sjutton års tid. Låtar som Hold Me, Belinda, Grand Hotel, Rosalita, Kom Hem, Se Mig, Allt Som Jag Ser, Världen Utanför samt Bye Bye känns kanske igen. Dessa är några exempel på egna originallåtar som gruppen framfört och spelat in på platta. De har hittills hunnit med att ge ut tretton fullängdsskivor, ett tjugotal singlar och en video. Tre grammisar, tolv guldskivor och tre platinaskivor har hängts upp på troféväggen. Barbados har medverkat i Melodifestivalen inte mindre än fyra år i rad, 2000-2003.

Barbados spelar gärna upp till dans, likväl som de med bravur kan trycka på och leverera en ösig hit- /coverkväll åt företag eller krogar, alternativt en kombination av dessa. Valet är ditt!

Barbados är: Björn Lagerström - leadsång, Mathias Lager – gitarr och sång, Peter Samuelsson – bas och sång, Håkan Swärd – klaviatur och körsång, Magnus Wictorinsson - trummor och körsång.

Grabbarna är en blandning av självlärda och utbildade musiker. De lyssnar på väldigt olika typer av musik, vilket gör dem till en spännande konstellation musiker och människor med mycket att tillföra varandra. Detta kan inte bli annat än ett musikaliskt trevligt resultat. Barbados gör drygt 120 spelningar per år, med utgångspunkt Göteborg och ligger således på turné 2-3 dagar i veckan.


Från vänster: Anders: sax, gitarr, sång - Johnny: klaviatur, sång - Jörgen: sång, gitarr - Rickard: trummor - Torbjörn: sång, bas
Bennrix

Bennrix, dansbandet från Karlshamn!
Spelar fräsch mogendans som passar alla åldrar, spelglädje är deras signum.


Bennrix består av:
Jörgen: sång, gitarr
Johnny: klaviatur, sång
Anders: sax, gitarr, sång
Rickard: trummor
Torbjörn: sång, bas


Black Jack

Bandet startade 1990-91 i samband med Colin Nutleys film "Black Jack". Det var med låten "Inget kan stoppa oss nu" även kallad "Inatt Inatt" som bandet fick sitt genombrott, signerad Lasse Holm och Ingela "Pling" Forsman. Låten blev under hösten 2008 framröstad genom SVT som Sveriges bästa dansbandslåt i samband med Dansbandskampen! "Corrine Corrina", "Sista dansen" och ” Får jag låna din fru i kväll” är tre andra låtar som starkt förknippas med bandet.
Black Jack har gjort ett flertal album och haft ett tiotal låtar med på Svensktoppen. Den mest framgångsrika är ” Om det känns rätt ” som låg etta 1996.
Under åren har Black Jack varit med i flera underhållningsprogram i TV, bl.a. Sommarkrysset, QX – Galan, Jeopardy, Mat Tina, Gokväll, Bingolotto, Nyhetsmorgon etc.
2016 sände SVT dokumentären” Black Jack - från film till verklighet ” som sågs av en miljonpublik.

Black Jack från Sundsvall består av:
Kjelle Danielsson, sång
Peder Matz, keyboard, dragspel, bas
Morgan Östlin, saxofon, keyboard, mandolin
Ove Olsson, gitarr, sång, bas
Mikael Östlin, trummor

Blender

Blender jobbar hela tiden med att förstärka samspelet med publiken och förmedla positiv energi. Bandet är starkt engagerade i arbetet för återväxten av ny danspublik, men givetvis även i att behålla alla som redan är ute och dansar till bandet idag. Varumärket Blender präglas av en modern, glad och mycket dansant repertoar och en scenisk framtoning som andas glädje och positivism. Bland arrangörer och publik hör Blender till de mest efterfrågade banden i Sverige. Framtiden ser mycket ljus ut !

Blender utgår från Vadstena och består av:

Lasse Lundberg, trummor, sång - Maria Persson, sång – Jonas Hedlund gitarr & sång - Jörgen Sandström, bas – Johannes Winrot, keyboard, sång.

Bob Stevens

Dansbandet bildades 1958 under namnet Bob Stewens av bland andra Torsten Nilsson, kapellmästaren för bandet, vars bandnamn senare ändrades till Bob Stevens. 1978 splittrades bandet. 1987 bestämde sig Mats Kärrlid och Mats Olsson för att återbilda bandet igen. Uppstarten följdes upp med dansturné och skivkontrakt. Under 90-talet gav bandet ut flera musikalbum och fick hösten 1998 en svensktoppsplacering med "Samma leende som du". Bandet medverkade bland annat i Sveriges radios I afton dans och Tittartoppen på TV4.

Idag 2022 så är det ett nytt Bob Stevens som äntrar scenen, en ny sättning som leds av dom unga grabbarna Christoffer och Pierre, och där publiken varmt applåderar mellan låtarna och för att citera vår publik "När första tonen kommer ut från högtalarna, så går det INTE att sitta still!"
Kom och lyssna på NYA Bob Stevens, bandet som är på uppgång i dansbandseliten.

Nya Bob Stevens består idag av:
Christoffer Bengtsson - sång & gitarr
Pierre Nilsson - bas & sång
Ulf Sjöstedt - trummor & sång
Manfred Frid - dragspel & keyboard
Bild med logo | Bild utan logo | Facebook | Hemsida
Brogrens

Callinaz

Callinaz är ett ungt dansband från nordvästra Skåne. Med en tydlig profil och sitt eget sound turnerar bandet runt både Sverige och har under senare år dessutom kommit att bli ett av Norges populäraste band. Musiken som spelas är en mix av swing, rock´n´roll och rockabilly i ett sound som inspireras av 50, 60-talet möter dagens populärmusik.

Bandet har tidigare fått prestigefyllda nomineringar och tilldelats pris! Carolina, som är den av få kvinnliga kapellmästare i Sverige, nominerades i Guldklaven till årets sångerska åren 2013 och 2016 och vann årets utstrålande musiker i Guldsladden föregående år. Andreas nominerades samma år till årets trummis i Guldsladden och bandet nominerades till årets band. Callinaz vann också Sveriges radiopris som årets uppstickare i Guldklaven 2014.

Callinaz har en fräsch stil och ett helt eget sound som gör dem unika på nordens dansbanor. Det bjuds på ett gött livegung, stor variation och en rolig show!


Bild 1 med logga | Bild 1 med logga A3 | Bild 1 med logga högupplöst (49,4 MB) | Bild 1 med logga A3 högupplöst (43,8 MB) | Bild 1 utan logga högupplöst (32,2 MB) | Facebook
Foto: Peter Erlandsson
Canyons

Canyons orkester, dansband, startades 1973 av Thorsten Johansson från Alvesta, Sverige. Canyons började spela 1974 och var ett framgångsrikt band med många framgångsrika låtar och musiker. De spelade in låten "Jag har väntat på dig" (En svensk version av ABBA:s I've Been Waiting for You) och hamnade på svensktoppen 1975. Det var två bandmedlemmar som var med hela vägen, Kerstin Dahlberg och Hans Eng. Kerstin deltog i Melodifestivalen 1983 och kom på sjätte plats.

1984 sålde Torsten Johansson bandnamnet till Thomas Andersson.
1984 startade Thomas Andersson upp orkestern i Bromölla. Bandet kom sedan att bli ett av 80-talets mest kända turnerande band i parkerna/dansrestaurangerna.

1990 testas Canyons fyra gånger på Svensktoppen och Bingolotto sänder en video med bandet som spelades in av SVT:s personal. En av testlåtarna var "Inget stoppar oss Nu" som Canyons var första band att göra dansbandsarr på. Originalet av låten finns på Spotify och Marike Johnsson Taylor sjunger. Denna version spelades i vinjetten till Dansbandskampen med Canyons!

"Jag kan se i dina ögon" är också en låt Canyons fick upp på listor samt Svensktoppen.

1990 "I Afton Dans" SR sänder från Hotell Öresund i Landskrona.
1992 tog Canyons paus efter ett gemensamt beslut.
2011 återbildades Canyons efter en lång paus. Thomas Andersson startade då upp med en ny konstellation!
2012 börjar Tina Svensson och Canyons påbörjar inspelningarna till skivan, "Utan dina andetag" som släpptes i juni 2013.
I maj månad 2013 deltar Canyons i Bingolotto (Dansbandskampen)!
Många av Canyons inspelningar finns med på samlings-skivor från Marianne Records, Mr-Music m.fl.

CANYONS nu:
Jessica Sjöholm: Lead sång, kör
Lesley Brown: Piano, keyboard, trumpet, dragspel, kör
Thomas Andersson: Saxofon, gitarr, sång, kör
René Saulesco: Trummor, stråk, kör
Joel Andreasson

Vi spelar en mogen dansant musik med kända schlagers och danslåtar!


Skivor som släppts:
1977: Canyons Försent
1978: Canyons Mina Ögon
1986: Canyons Orkester "Röda Lilla Stugan"
En låt som SVT använde i Vinjetten till ett finskt/svenskt program om gemensam kultur i Finland och Sverige!

1987: Canyons Orkester på begäran 87 Mariann Records
1988: Canyons Orkester på begäran 88 Mariann Records
2011: Canyons och Lena Lantz: Singeln ”Tillsammans”
2013: Canyons "Utan dina andetag"
Atenzia Records
2016: Canyons ”För världens barn”
Atenzia Records
2019: Jessica Sjöholm & Canyons:
Singeln ”Lugnet efter stormen”
Atenzia RecordsPressBild | Bild vit utan logo | Logo | Hemsida | Facebook
Casanovas

Casanovas bildades 1989 på en fritidsgård i den östgötska staden Vadstena. På den tiden bestod deras repertoar till största delen av 50-talsrock. Fem år senare bestämde sig bandet för att satsa fullt ut på dansbandsmusiken och 1996 gick bandet ut på heltid, då som Sveriges yngsta heltidsorkester med en medelålder på 18 år. Med sin viljestyrka och kärlek till musiken slog sig Casanovas fram i den hårda musikbranschen, och det gav resultat. 1998 blev dem Svenska Dansbandsmästare på Kolsnäsudden i Sunne. De släppte sin första fullängdare "I varje del av mitt hjärta" 2000 på Mariann Grammofon, som blev mycket kritikerrosad. Som producent stod schlagerkungen Henrik Sethsson.

Under dessa år har Casanovas haft, inte mindre än 9 låtar på Svensktoppen, medverkat i "Bingolotto" två gånger, "Nyhetsmorgon", "Outsiders" (Kanal 5, 2006), "Äntligen Hitech" (TV4, 2006) och "Du är vad du äter" (TV3, 2007). Dessutom har dem även framfört ett antal liveframträdande i radio, både i Sverige och Norden.

Jimmy Lindberg - gitarr / Sång
Henrik Sethsson - sång / Keyboard
Simon Bondesson - trummor
Stefan Ryding - bas / Sång
Victor Lindberg - gitarr

DonnezTillbaka till innehåll