Band A-D - Nöjeskällan - en källa till nöjen i Sverige

Till innehåll
Våra band A-D


AlvenforsBild med logo | Bild utan logo | Logo | Hemsida
Barbados

Barbados är ett av Sveriges mest populära dans/show band som stått för förnyelse inom branschen under sjutton års tid. Låtar som Hold Me, Belinda, Grand Hotel, Rosalita, Kom Hem, Se Mig, Allt Som Jag Ser, Världen Utanför samt Bye Bye känns kanske igen. Dessa är några exempel på egna originallåtar som gruppen framfört och spelat in på platta. De har hittills hunnit med att ge ut tretton fullängdsskivor, ett tjugotal singlar och en video. Tre grammisar, tolv guldskivor och tre platinaskivor har hängts upp på troféväggen. Barbados har medverkat i Melodifestivalen inte mindre än fyra år i rad, 2000-2003.

Barbados spelar gärna upp till dans, likväl som de med bravur kan trycka på och leverera en ösig hit- /coverkväll åt företag eller krogar, alternativt en kombination av dessa. Valet är ditt!

Barbados är: Björn Lagerström - leadsång, Mathias Lager – gitarr och sång, Peter Samuelsson – bas och sång, Håkan Swärd – klaviatur och körsång, Magnus Wictorinsson - trummor och körsång.

Grabbarna är en blandning av självlärda och utbildade musiker. De lyssnar på väldigt olika typer av musik, vilket gör dem till en spännande konstellation musiker och människor med mycket att tillföra varandra. Detta kan inte bli annat än ett musikaliskt trevligt resultat. Barbados gör drygt 120 spelningar per år, med utgångspunkt Göteborg och ligger således på turné 2-3 dagar i veckan.

Bengt-Arvids

Bengt-Arvids är en orkester som har specialiserat sig på dansbandsmusik från 60- & 70-talet. De har redan etablerat sig på de stora dansbanorna trots att de bara hållit på i drygt 2 år.

Ni får en nostalgiupplevelse helt live utan förinspelade bakgrunder med låtar från; Flamingokvintetten, Thorleifs, Cool Candys, Tonix, Streaplers, Vikingarna,  m.fl.

De är rutinerade musiker med många års erfarenhet av de svenska dansbanorna då de tidigare har spelat i orkestrar som; Falcosextetten, Kjell-Inges, Liljedahls och Mona G's för att nämna några.


Thomas Arvidsson Gitarr, dragspel, sång
Morgan Larsson Klaviatur
Anders Elison Trummor, sång
Mats Bengtsson Bas, sångBild | Logo (Font;Segeo Print Bold)
Bennrix

Bennrix, dansbandet från Karlshamn!
Spelar fräsch mogendans som passar alla åldrar, spelglädje är deras signum.

Bandet består av:
Jörgen / Sång Gitarr
Robin / Trummor  
Anders / Sång Sax Gitarr
Johnny / Sång Klaviatur
Torbjörn / Sång Bas


Black Jack

Bandet startade 1990-91 i samband med Colin Nutleys film "Black Jack". Det var med låten "Inget kan stoppa oss nu" även kallad "Inatt Inatt" som bandet fick sitt genombrott, signerad Lasse Holm och Ingela "Pling" Forsman. Låten blev under hösten 2008 framröstad genom SVT som Sveriges bästa dansbandslåt i samband med Dansbandskampen! "Corrine Corrina", "Sista dansen" och ” Får jag låna din fru i kväll” är tre andra låtar som starkt förknippas med bandet.
Black Jack har gjort ett flertal album och haft ett tiotal låtar med på Svensktoppen. Den mest framgångsrika är ” Om det känns rätt ” som låg etta 1996.
Under åren har Black Jack varit med i flera underhållningsprogram i TV, bl.a. Sommarkrysset, QX – Galan, Jeopardy, Mat Tina, Gokväll, Bingolotto, Nyhetsmorgon etc.
2016 sände SVT dokumentären” Black Jack - från film till verklighet ” som sågs av en miljonpublik.

Black Jack från Sundsvall består av:
Kjelle Danielsson, sång
Peder Matz, keyboard, dragspel, bas
Morgan Östlin, saxofon, keyboard, mandolin
Ove Olsson, gitarr, sång, bas
Mikael Östlin, trummor

Blender

Blender jobbar hela tiden med att förstärka samspelet med publiken och förmedla positiv energi. Bandet är starkt engagerade i arbetet för återväxten av ny danspublik, men givetvis även i att behålla alla som redan är ute och dansar till bandet idag. Varumärket Blender präglas av en modern, glad och mycket dansant repertoar och en scenisk framtoning som andas glädje och positivism. Bland arrangörer och publik hör Blender till de mest efterfrågade banden i Sverige. Framtiden ser mycket ljus ut !

Blender utgår från Vadstena och består av:

Lasse Lundberg, trummor, sång - Maria Persson, sång – Erik Enstad gitarr & sång - Robert Norberg, bas – Johannes Winrot, keyboard, sång.

Bob Stevens

1 januari 2018 ersattes Mats Kärrlid av Christoffer Bengtsson.                       

Deras CD-"BOB STEVENS 2" har sålt mer än 15.000 ex. och fortsätter att sälja. Lyssna på låten "No More Boleros"och  man förstår varför bandet är mycket omtyckta av publiken.
                      
Orkestern har fyra medlemmar och de är:
Christoffer Bengtsson, sång-git
Dan Gustavsson, gitarr-sax-sång
Mats Olsson, saxofon-dragspel-keybord-sång
Mikael Langen, trummor

Callinaz

Callinaz är ett ungt dansband från nordvästra Skåne. Med en tydlig profil och sitt eget sound turnerar bandet runt både Sverige och har under senare år dessutom kommit att bli ett av Norges populäraste band. Musiken som spelas är en mix av swing, rock´n´roll och rockabilly i ett sound som inspireras av 50, 60-talet möter dagens populärmusik.

Bandet har tidigare fått prestigefyllda nomineringar och tilldelats pris! Carolina, som är den av få kvinnliga kapellmästare i Sverige, nominerades i Guldklaven till årets sångerska åren 2013 och 2016 och vann årets utstrålande musiker i Guldsladden föregående år. Andreas nominerades samma år till årets trummis i Guldsladden och bandet nominerades till årets band. Callinaz vann också Sveriges radiopris som årets uppstickare i Guldklaven 2014.

Callinaz har en fräsch stil och ett helt eget sound som gör dem unika på nordens dansbanor. Det bjuds på ett gött livegung, stor variation och en rolig show!

Canyons

Canyons orkester, dansband, startades 1973 av Thorsten Johansson från Alvesta, Sverige. Canyons började spela 1974 och var ett framgångsrikt band med många framgångsrika låtar och musiker. De spelade in låten "Jag har väntat på dig" (En svensk version av ABBA:s I've Been Waiting for You) och hamnade på svensktoppen 1975. Det var två bandmedlemmar som var med hela vägen, Kerstin Dahlberg och Hans Eng. Kerstin deltog i Melodifestivalen 1983 och kom på sjätte plats.

1984 sålde Torsten Johansson bandnamnet till Thomas Andersson.
1984 startade Thomas Andersson upp orkestern i Bromölla. Bandet kom sedan att bli ett av 80-talets mest kända turnerande band i parkerna/dansrestaurangerna.

1990 testas Canyons fyra gånger på Svensktoppen och Bingolotto sänder en video med bandet som spelades in av SVT:s personal. En av testlåtarna var "Inget stoppar oss Nu" som Canyons var första band att göra dansbandsarr på. Originalet av låten finns på Spotify och Marike Johnsson Taylor sjunger. Denna version spelades i vinjetten till Dansbandskampen med Canyons!

"Jag kan se i dina ögon" är också en låt Canyons fick upp på listor samt Svensktoppen.

1990 "I Afton Dans" SR sänder från Hotell Öresund i Landskrona.
1992 tog Canyons paus efter ett gemensamt beslut.
2011 återbildades Canyons efter en lång paus. Thomas Andersson startade då upp med en ny konstellation!
2012 börjar Tina Svensson och Canyons påbörjar inspelningarna till skivan, "Utan dina andetag" som släpptes i juni 2013.
I maj månad 2013 deltar Canyons i Bingolotto (Dansbandskampen)!
Många av Canyons inspelningar finns med på samlings-skivor från Marianne Records, Mr-Music m.fl.

CANYONS nu:
Jessica Sjöholm: Lead sång, kör
Lesley Brown: Piano, keyboard, trumpet, dragspel, kör
Thomas Andersson: Saxofon, gitarr, sång, kör
René Saulesco: Trummor, stråk, kör

Vi spelar en mogen dansant musik med kända schlagers och danslåtar!


Skivor som släppts:
1977: Canyons Försent
1978: Canyons Mina Ögon
1986: Canyons Orkester "Röda Lilla Stugan"
En låt som SVT använde i Vinjetten till ett finskt/svenskt program om gemensam kultur i Finland och Sverige!

1987: Canyons Orkester på begäran 87 Mariann Records
1988: Canyons Orkester på begäran 88 Mariann Records
2011: Canyons och Lena Lantz: Singeln ”Tillsammans”
2013: Canyons "Utan dina andetag"
Atenzia Records
2016: Canyons ”För världens barn”
Atenzia Records
2019: Jessica Sjöholm & Canyons:
Singeln ”Lugnet efter stormen”
Atenzia Records


Casanovas

Casanovas bildades 1989 på en fritidsgård i den östgötska staden Vadstena. På den tiden bestod deras repertoar till största delen av 50-talsrock. Fem år senare bestämde sig bandet för att satsa fullt ut på dansbandsmusiken och 1996 gick bandet ut på heltid, då som Sveriges yngsta heltidsorkester med en medelålder på 18 år. Med sin viljestyrka och kärlek till musiken slog sig Casanovas fram i den hårda musikbranschen, och det gav resultat. 1998 blev dem Svenska Dansbandsmästare på Kolsnäsudden i Sunne. De släppte sin första fullängdare "I varje del av mitt hjärta" 2000 på Mariann Grammofon, som blev mycket kritikerrosad. Som producent stod schlagerkungen Henrik Sethsson.

Under dessa år har Casanovas haft, inte mindre än 9 låtar på Svensktoppen, medverkat i "Bingolotto" två gånger, "Nyhetsmorgon", "Outsiders" (Kanal 5, 2006), "Äntligen Hitech" (TV4, 2006) och "Du är vad du äter" (TV3, 2007). Dessutom har dem även framfört ett antal liveframträdande i radio, både i Sverige och Norden.

Jimmy Lindberg - Gitarr / Sång
Henrik Sethsson - Sång / Keyboard
Hans Plahn - Trummor
Stefan Ryding - Bas / Sång

Chiquita

1970 startade Kenneth tillsammans med några vänner i skolan ett band som 1972 fick namnet Chiquita Brass.

1974 var Chiquita på Svensktoppen för första gången med en låt som heter Fredag du är här igen...

1977-1979 bytte Chiquita stil till discon som var enormt poppis.

1981 på hösten kom nuvarande sångaren Benny till Chiquita och då blev det traditionell dansmusik i bandet igen.

1987 kom samarbetet med Marianne Grammofon i Skara igång där vi har släppt tre fullproduktioner och mängder av sammlings-CD genom åren.

2001- Från Cd:n "Säg att du älskar mig än" blev låten "Rena Rama Vilda Västern"
Årets låt, framröstad av radio P4-lyssnarna.

2004 Cd:n "En Enda Stor Familj" blev Årets Bästa Dansbands-CD som släpptes då!

Nu jobbar vi vidare med nästa CD som kommer under året.


Bild u logo | Bild m logo | Logo | Hemsida
Date

Låter Date bekant? Kanske har du sett oss medverka i Dansbandskampen, kanske i Sikta mot stjärnorna. Eller kanske i Melodifestivalen eller Bingolotto?
Vi har sedan starten 1993 medverkat i en rad olika TV-program.

Gruppen bildades 1993 under namnet Släktingarna. Namnet Date togs inte förrän 1997 då bandet deltog i TV-programmet Sikta mot stjärnorna som pojkbandet Take That med låten Back for Good.

Date har medverkat i Melodifestivalen tre gånger.
2001: Om du förlåter mig.
2002: Det innersta rummet
2005: Hörde änglarna viska ditt namn

Date har vunnit Guldklaven som årets nykomling och Jan Lindberg vann Guldklaven för årets basist 2006. Date har även varit Grammisnominerade för bästa dansbandsalbum.

Utöver detta har bandet medverkat i en rad olika TV-program så som Bingolotto, Go´kväll, Dansbandslåten, Nyhetsmorgon, Café Norrköping m.fl.

Donnez


Kuriosa: Erica är utbildad musikdirektör och spelar bl.a. tvärflöjt, alt-tenor-baryton- saxofoner, dragspel, trummor, klaviatur m.m.
Är sångpedagog och har bland andra coachat melodifestivalstjejerna i Timotej och flera av deltagarna i TV4.s Talangtävling.
Drifters
      
Ett av Sveriges största dansband genom tiderna startade 1962. Redan från början var målsättningen att varje spelkväll göra allt för att lämna en nöjd danspublik efter sig. Att aldrig ge avkall på denna ambition är nog en av anledningarna till att ha lyckats hålla sig på toppen i snart 50 år. Att sedan släppa skivor, hamna på Svensktoppen (14 ggr), medverka i massor av TV-program gör ju inte saken sämre.
        
När Drifters medverkade i TV för första gången 1976 i Nygammalt och Sveriges Magasin var bandets nuvarande frontfigur och sångerska, Erica Sjöström, 6 år gammal!!!

Här följer några hilights under Ericas snart 13 år i bandet. En historik över alla 50 åren finns på Drifters hemsida.
        
2011 TV-dokumentärserien På Väg Till Malung sänds i SVT. Premiär för Erica i Så  Ska Det Låta.. Mer TV i Bingolotto och Nyhetsmorgon. Ny cd Hoppas På Det Bästa
2010 TV:  Världens Barn-galan och TV-dokumentären Dansbandsbandsbrudar. Mer TV i Nyhetsmorgon, Bingolotto och Go´kväll. Ny cd Stanna Hos Mig.
2009 Blir Årets Får Jag Lov-band framröstat av tidningens läsare och Sveriges dansarrangörer. Erica leder guldklavengalan tillsammans med Thomas Deutgen. Ny cd Ljudet Av Ditt Hjärta – grammisnomineras.
2008 Erica får för andra gången ta emot Guldklaven i kategorin Årets Sångerska. Drifters släpper under namnet Midsommar sitt andra tyska album som även kommer ut i Schweiz och Österrike. Ny cd Tycker Om Dig grammisnomineras och säljer guld.
2007 Ny cd Ett Liv Med Dig får lysande recensioner: ”Just nu har det här landet ingen bättre sångerska än Erica Sjöström” (Michael Nystås+) Toppar tidningen Får Jag Lovs topp100-lista.
2006 Drifters inspelning av ledmotivet ”När du var här” till SVT:s succé "Möbelhandlarens Dotter” vinner Guldklaven som ”Årets Låt”.hämtad från nya CD:n ”Kärlek är inget spel”.
2004 Vinner den prestigefyllda Guldklaven som ”Årets Dansband”.
2003 Erica får Guldklaven som ”Årets sångerska”. Drifters spelar in en tysk full-cd under namnet Midsommar och medverkar i ett 10-tal tyska TV-shower. 2001 Erica erövrar Guldklaven i klassen ”Årets blåsare”. Ny cd Om Du Vill Ha Mig. Titellåten ligger 10 veckor på Svensktoppen.
2000 Ericas första cd-singel med Drifters ”Kärleken rår ingen på”går direkt in på Svensktoppens tredje plats och ligger kvar i sex veckor.
1999 I augusti blir Erica ny frontfigur i Drifters.
Tillbaka till innehåll