Band N-Ö - Nöjeskällan - en källa till nöjen i Sverige

Till innehåll
Våra band N-Ö
PHs

PHs bildades 2011 med målet att leverera dansant musik för såväl ung som gammal. Med en kombination av över 30 års branscherfarenhet kombinerat med nya talanger siktar PHs framåt och i månadskiftet april/maj 2017 släpper de en ny platta med hela 16 låtar!
Skivan "Jag vill med dig" består av svängiga och roliga bugglåtar! Tänkvärda ballader med texter som berör! Flera låtar skrivna av bandets egna medlemmar sätter den prägel, som har blivit PHs signum, att leverera känsla, sväng och glädje till sin publik.

PHs består av
Per-Håkan Helén - gitarr och sång
Linus J Karlsson - piano och sång
Björn Norbäck - trummor och sång
Christian "Mini" Olsson - bas och sång

Sannex

-2012 var bandets frontfigur Andreas nominerad som årets sångare i Guldklavegalan i Malung. Just då ironiskt nog brottades han med stora stämbandsproblem, som han kämpar med än idag men har kontroll på.
-2013 vann dom årets manifestpris för deras förmåga att vara nytänkande, men för den delen inte tumma på dansbarheten.
-2014 har deras nya skiva blivit hyllad och deras första singel Stanna tiden
har spelats frekvent i Sveriges radio P4. Bandet spelade även in en musikvideo till den låten för att visa att man kan vara banbrytande ytterligare en gång.
-2014 blev Sannex nominerade igen till hela två Guldklavar. En för Årets låt och en för Årets dansband. Sannex vann priset som årets dansband under Malungsveckan.
-2015 Sannex började året med att ta emot pris för ”Årets låt” i Sveriges radio P4-dans med ”Stanna tiden”. Under våren släppte bandet en live-skiva med publikens favoriter.
Sannex blev nominerade till ”Årets dansband 2015”.
Sedan släpptes bandets nya singel innehållande 3 helt nya låtar.
Sannex lyckades sen i stenhård konkurrens att vinna Årets dansband 2015
före Donnez och Lasse Stefanz. En otrolig ära.
-2016 Sannex framgångsaga fortsätter med full spelplan och publikrekord. I januari släpper bandet sitt nya album ”Din sida sängen” som senare vinner en guldkalv för årets album. Andreas vinner en guldklav som Årets sångare.
-2017 Sannex vinner en Grammis och en Guldklav för årets låt ”Jag e stark” och medverkar på Allsång på skansen.
-2018 Sannex gör en stor satsning på att ta in ännu mera Country i sin repertoar och började året med en resa till Nashville där de spelade in halva sitt nya album. Andra halvan spelades in i Sverige med Jill Johnsons producent Amir Aly och skivan kommer att spegla just det kliv bandet tar ihop med nya skivbolaget BMG. Med ny skiva så är siktet mot den absoluta toppen!

Detta är några bevis på Sannex framgång, men det största beviset är publiken som återkommer gång på gång. Sannex har och kommer alltid att ge allt på scenen för att både publik och arrangörer ska få en oförglömlig kväll.
Sannex består av: Andreas , sång & gitarr - Micke, trummor & sång
Jon-Emil, bas & sång - Patrich, klaviatur & sång


Bild 1 | Bild 1 utan bakgrund | Logo | Hemsida | Facebook
scotts

Bandet Scotts har funnits i snart 25 år men hade sitt stora genomslag i Danbandskampen 2008 och Melodifestivalen 2009 med låten "Jag tror på oss" som tog sig till Andra chansen.

Efter dessa framgångar har åtskilliga tv-program avverkats. Scotts debutplatt såldes i 60.000 exemplar i norden, därefter samlingsplattor i samarbete med expressen som sålt i 130.000 ex. "näst bäst efter Lasse Stefanz. Totalt har bandet gjort 3 plattor.

Sommaren 2014 är det dags igen för skivsläpp, denna gång med enbart nyskrivet material. Scotts passar lika bra i folkparken som på nattklubben då dom även kör sina populära "showset".

Scotts är även utvalda till arrangörernas favorit 2012 och 2013

Shine på Facebook

Skåningarna

Skåningarna startades 2014 och då som duo. I Januari 2016 bestämde sig bandet för att utöka sin sättning. Skåningarna är idag ett mycket kompetent band med Joel Andreasson i spetsen. Bandet spelar mogen dansmusik och när man hör dem så är det svårt för fötterna att inte ta sig ut på dansgolvet!

Bandet består av:
Joel Andreasson - sång
Roger Olsson - klav, dragspel, sång
Håkan Larsson - trummor
Antti Johansson - steelguitar, gitarr, sång

Bild (jpg)
Logo1 png | Logo2 png | Hemsida | Facebook

Thor Görans

Thor Görans är tillbaka på platta. Och nyss fyllda 40 framgångsrika dansbandsår är bandet hetare än någonsin. Ett av Sveriges största dansband fortsätter leverera. På scen och på skiva. Fullsatta dansbanor och en fullspikad turneplan runt om i Norden vittnar om bandets fortsatta popularitet. Thor Görans har alltid gått sina egna vägar, och det fortsätter dom med. Bandet har alltid värnat om sin egna unika stil. Precis inget enda dansband låter som Thor Görans. Och inte många band har en helt egen låtkatalog, som bandets låtskrivare Peter "Till min kära" Grundström försett bandet med under alla år. Det vet bandets trogna fans, skivköpare och danspubliken.
- "Det är alltid en glädje att släppa nytt låtmaterial. Målet är att alltid leverera trygghet, men också kunna överraska på varje ny platta. Vi känner att vi återigen tagit ett nytt steg framåt. Vi har heller aldrig tidigare upplevt den respons vi får idag. Både på dansbanorna och för våra plattor. Vi möts av så mycket kärlek och uppskattning var vi än drar fram, berättar Grundström.
För 21 år sedan började samarbetet med populära sångerskan Agneta Olsson, som numera frontar bandet. Idag har hon varit ordinarie sångerska i 12 år:

- "Agneta har en fantastisk sångröst, och hon har verkligen lyft bandet. Hon är numera vår frontperson, och jag ägnar mig ännu mer åt låtskrivandet. Men publiken uppskattar att vi fortfarande är två som sjunger. Kombinationen tjej och kille skapar mångfald, på scen och skiva, och vi tycker att bandet har blivit ännu mer intressant med ett centrerat dansbandspar i mitten", säger Peter Grundström.

Thor Görans har fortfarande en stor skivköparpublik. Trogna skivköpare som fortfarande vill ha en fysisk skiva i handen. Att kunna spela i bilen, i husvagnen, till partyt, sommarkvällen och vid livets alla tillfällen

Bild 1 | Bild 2 | Logo jpg m effekt | Logo jpg u effekt | Hemsida | Facebook

Titanix

Titanix är bandet som tog tv-tittarna med storm hösten 2009 när dom tog sej hela vägen till final i Dansbandskampen i SVT . I finalen kom bandet på andra plats.
Lite historia: Titanix har spelat på heltid sedan 1989, med andra ord en mycket rutinerad orkester. Med sig i bagaget har dom bl.a. två finalplatser i Dansbands-SM, ett par Svensktoppsplaceringar, Kulturpris från sin hemkommun, Guldklavenomineringar där Maria blev ”Årets Sångerska 2010”, Stefan "Årets Gitarrist 2007" för att sedan ta hem "Årets Album 2013" med Albumet "Genom Natten". Även en Grammisnominering har det blivit för bandet med Albumet ”Drömmar får liv”.
Det var lite av vad denna orkester hunnit med...

Titanix består av:
Maria Rolf, sång
Henry Kieksi, bas
Magnus Löfving, trummor
Stefan Rolf, gitarr
Jerry Rolf, keyboard.

Bild 1 m logo | Bild 1 u logo | Bild 2 m logo | Bild 2 u logo

Tommys

Svensk-Finlands mest populära dansband Tommys, som även i
Sverige har en riktigt stor publik, är tillbaka med ett helt nyinspelat album.

Bland låtarna finns många egna
favoriter från andra band och artister.
Lägg till några nyskrivna låtar och ni
bjuds på ett av Tommys starkaste album
hittills under deras långa karriär!Tommys består av:
Tom Käldström, sång, gitarr, dragspel och saxofon
Kent Vikstrand, bas
Markus Stara, keyboards, dragspel och sång
Affe Tuomela, trummor och sång

Bild m logo | Bild u logo | Logo | Hemsida | Facebook

Wahlströms

Bild 1 jpg | Bild 1 png | Bild 2 jpg | Bild 2 png | Logo 1 jpg
Logo 2 jpg | Facebook

Znits

120 års samlad erfarenhet av dansmusik säger allt. Rätta oss om vi har fel.
Mycket Nöje.

Znits medlemmar är:
Berit Gustavsson, sång git
Ola Gustavsson, git sax dragspel sång
Magnus Håkansson, klaviatur sång
Matz Ålund, trummor


Tillbaka till innehåll