Band E-M - Nöjeskällan - en källa till nöjen i Sverige

Till innehåll
Våra band E-M
Engdahls

Dansbandet Engdahls från Malmö har på bara några år lyckats etablera sig bland landets dansbandselit. De fyra bandmedlemmarna spelar i huvudsak danslåtar av den så kallade mognare stilen och deras popularitet växer stadigt.  

Bandet består av Lars-Göran Petersson (trummor och sång), Fredrik Engdahl (gitarr och sång), Staffan Ekström (bas, sax och sång) och Patrik Andersson (keyboard och dragspel).Bild 1 m logo | Bild 2 | Bild 3 | Framsida CD: Fernandoz - Livet
Logo | Hemsida
Fernandoz

Fernandoz, dansbandet från dom Värmländska skogarna, släpper nu sitt 12:e FullCd-album. För drygt ett år sen växte planerna fram om att göra en Tema-platta. Fernandoz och deras skivbolag Neptun kom fram till att göra en platta med enbart gamla Countrygodingar. Detta har varit en dröm för bandet ett längre tid, och nu blev det verklighet. Med stor omsorg valdes 12 gamla kända klassiker ut från 1950-talet t.o.m. 1970-talet. Countrymusiken har och har haft många undergenrer och stilar genom åren, men Anders, sångaren i bandet, tycker att dom fått med "a little bit of this and a little bit of that".

Med anledning av Fernandoz 30-årsjubileum finns också en liten bonuslåt med på plattan som speglar dessa 30 år som gått, och den är skriven av grabbarna själva. Fernandoz hoppas att plattan kommer att gillas av såväl dansbandsälskare som Countrydiggare. I samband med skivsläppet (den 26/8) släpptes också en presentationsfilm på sociala medier. Du finner den på Youtube, sök på: Fernandoz "Country Classics" 2016. För mer info gå in på www.fernandoz.se
1993 vann Fernandoz Svenska Dansbandsmästerskapen, och 23 år senare är sångaren Anders Nordlund fortfarande vid mikrofonen med sin fantastiska stämma.
Fernandoz är en garant för bra dansmusik med fart och fläkt, och har många stora framgångar på meritlistan. På Svensktoppen har bandet haft flera hits, däribland Guld och gröna skogar, En dag den sommaren och När ett hjärta har älskat. Fernandoz har medverkat vid tre tillfällen i TV4’s Dansbandslåten, de har gjort sju Bingolotto och 2008 vann bandets gitarrist Conny Ohlson och sångaren Anders Nordlund varsin Guldklav vid dansbands-Sveriges egen Grammisgala ”Guldklavengalan” för sina insatser och framgångar i branschen.

Hedins

Hedins orkester är idag en trio som ursprungligen kommer från välkända Bengt Hedins orkester.

Bengt Hedins orkester lades ner 2004 och har sedan dess hetat Hedins orkester. Hedins har fr.o.m. 1 augusti 2013 gjort en omstrukturering eller marknadsanpassning om man vill kalla det så.

Vi är idag 3 man och spelar på som tidigare, enda skillnaden är att vi spelar lite mer vardagar och kan då vara lite mer ledig på helgerna. Vi försöker att vara lediga två helger i månaden.

Dagens Hedins består av Conny och Robin som varit med tidigare, samt nytillskottet Ola Nordén som idag är sångare i bandet.

Vi har bokat in ungefär 160 jobb för 2014, vilket vi är jättenöjda med. Vi gör fortfarande några jobb på fyra man som tidigare. Vi känner att detta är en behaglig nivå att spela på, och kommer att spela många år till.
Hedins består idag av:
Conny Hedin, trumpet, gitarr och klaviatur
Robin Rignell, trummor sång
Ola Nordén, gitarr, bas och sång


Bild m logo| Bild u logo | Logo - svart.ps
Logo - orange.ps | Hemsida
Holidays

Holidays bildades 1999.

Utgångsorten är Åmål och två av orginalmedlemmarna är fortfarande kvar.
Michael Andersson och Hans Melin. Niklas Mörk började 2015. Bandet har en fräsch mogen stil.

Medlemmar;
Matihas Sjöstenius - Sång, gitarr och dragspel
Hans Melin - Keyboard
Niclas Mörk - Trummor
Michael Andersson - Gitarr, saxofon och sång
Hans Jönsson - Bas

Humbles

Historien om Humbles


År 2006 startade bröderna André och Filip Humble ifrån Linneryd ett dansband i samband med att två av deras morbröder fyllde år och skulle ha sitt kalas. Lillasyster Cornelia var med och sjöng några låtar under kvällen och mamma Marika fick spela bas och även sjunga. Dansbandet Humbles orkester var bildat. Att det blev dansband för framförallt André och Filips del är inte så konstigt, deras morfar var en av bröderna Blom i den välkända dansorkestern Leif Bloms ifrån Växjö så intresset kom i tidig ålder.

Åren gick, bandet blev mer efterfrågat och var ute och spelade på kalas, privata tillställningar och även offentliga evenemang, bland annat en allsång arrangeras i Linneryd varje år sen 2011 där orkestern är delarrangör. År 2014 kände André och Filip att man ville gå vidare... att ta sig ut på större ställen och utanför Kronoberg och även utöka bandet. Två medlemmar togs in och premiärspelningen med den nya sättningen blev den 2 maj 2015. Två år gick, det genomfördes en hel del spelningar och även lite medlemsbyten och tillslut i Januari 2017 började Dan Stenberg ifrån Växjö och i Oktober samma år blev Fredrik Trängbjörk ifrån Åseda med i bandet. Under 2017 hände en hel del, bandet spelade på Nöjeskällans forum i Huskvarna och fick riktigt bra respons, i somras släpptes den första singeln som heter Du ska aldrig vara ensam, en riktigt bra bugglåt som passerat över 100 000 lyssningar på Spotify och under julhelgen spelade man på Finlandsfärjan M/S Viking Mariella.

Humbles spelar mogen och fräsch dansmusik och målet är att man ska kunna dansa till varenda låt vi spelar ifrån början till slut under en hel kväll. Vi har alltid fått bra kritik och respons för våra låtar, bra arrangemang och framförallt riktigt bra danstempo. Vi har fått höra att "-när man dansar till er så behöver man inte ens tänka, alla stegen bara sitter" och det är lite därför som vår slogan är "Härlig dansmusik med den rätta takten".

Humbles:

Startår: 2006

Utgångsort: Linneryd

Övrig fakta: André, Filip och Cornelia är syskon och även barnbarn till Åke Blom som var en av bröderna Blom i dansbandet Leif Bloms ifrån Växjö.


Bild 1 | Bild 2 | Bild 3 | Bild 4 | Logo | Hemsida
Jannez

Nu kommer vår nya cd som vi är mäkta stolta över. 2009 har börjat fantastiskt för oss. Inte minst tack vare framgångarna i Dansbandskampen där vi fick titeln som "Tittarnas Joker" och en tredjeplacering! Det har gett oss en oerhörd respons både i och utanför Sverige.

Vi hoppas glädjen vi känner genomsyrar denna skiva och att vi kan förmedla, åtminstone lite av det till Er.

På med dansskorna så syns vi på dansbanorna framöver.

Hälsningar Jannez


Bild  Logo 1 ps| Logo 2 png| Logo 3 ps
| Logo 4 png | Hemsida
Larz Kristerz

Larz-Kristerz bildades våren 2001 i Älvdalen.

Varje år på Barnens dag åker en parad med vagnar med olika teman igenom byn. Larz-Kristerz skulle medverka på en vagn som en rolig hyllning till alla dansband under 70-talet.

Sex gamla klassiska låtar repades in. Lastbil med chaufför rekvirerades, gamla Hagströmhögtalare och PA fick en rejäl översyn, elverk och tidsenliga dansbandskläder lånades. Kvällen innan det hela skulle gå av stapeln samlades vi för att texta skyltar med "slagord" för vår sak.

På morgonen för den stora dagen pyntade vi vagnen med skyltar, lövruskor och en Mercedesbuss från slutet av 60-talet. Under bussen ställde vi dessutom en rökmaskin vilken i sin tur resulterade i att byns poliskonstapel sladdade fram till vårt ekipage på sin cykel och undrade om det brann. Karnevalståget drog igång och låtar som "Näckrosen" och "Sjätte september" studsade mellan husväggarna på byn. Det blev en succé och vi fick erbjudande om spelning redan samma eftermiddag, men 6 låtar gör ingen danskväll. Det var bara att sätta igång att repa och naturligtvis, låta sy upp en tidstypisk scenkostym. Kostymerna syddes upp av Harriet Sålder och Margareta Långh.

Nu undrar ni, vilka är dom där Larz-Kristerz egentligen!?

Jo, det är en blandning av flera olika Älvdalsband. Det är Trond Korsmoe – gitarr och bas,
Torbjörn Eriksson – klaviatur och Mikael Eriksson – trummor, från dansbandet Ramblers,
Peter Larsson – gitarr, från rockabillybandet Big Crow Pete & the Big Creek Boys och Anders Tegnér - elgitarr och körsång, från Little Aron, Bosse Tegnérs, Rude Cindy, Billy Opel. Gemensamt för samtliga medlemmar är en svaghet för dansband från 70-talet.

Första dansspelningen blev 50 mil från hemmaplan, på ett bröllop i Göteborg. Det i sin tur resulterade i att vi fick en till bröllopsspelning i Göteborg sommaren efter.

Suget efter ett "Larz-Kristerz" band har visat sig större än vi kunde ana från början och det är verkligen jätteroligt. Vi har fått spela på allt från gamla nostalgiska utomhus-dansbanor och bygdegårdar till moderna dansrestauranger och ishallar. Folk som kommer och dansar verkar, faktiskt, ha lika roligt som vi.

Stuffhälsningar från Larz-Kristerz


Bild 1 | Bild 2 | Bild 3 | Logo pos png | Logo neg png | Logo rgb
Hemsida
Likes

Likes är ett nytt dansband från Sveriges vackra sydkust som bildades i början av 2015.

Redan sommaren samma år vann de Danskalaset i Göteborg, och ser nu fram emot att komma ut på dansbanorna med sin fräscha buggvänliga musik.
Bandet består av fyra musikanter med bred erfarenhet och stor kärlek till musiken.

Förbered er på att möta:
Freddie - sång och gitarr
Kevin - keyboard och sång
Roger - bas och sång
Ulf - trummor och sång

En filmsnutt från Likes på Cinderella


Bild 1 | Bild 2 | Logo | Hemsida
Lövgrens

Lövgrens är ett av Sveriges populäraste dansband.
Repetoaren består av mogen dansmusik som levereras med
smittande spelglädje.

Bild 1 | Bild 2 | Logo | Hemsida
mats Bergmans


Bild 1 | Bild 2 | Logo guld.png | Logo guld.jpg | Hemsida
Matz BladhsTillbaka till innehåll