Band E-M - Nöjeskällan - en källa till nöjen i Sverige

Till innehåll
Våra band E-M
Eloge

Bandet Eloge startades våren 2016 av Åke Henriksson från Sveg.
Musikstilen är bred, lite åt country och rock & pop med inslag av dansband, och väldigt dansant.

Åke Henriksson sång & gitarr, har spelat med i bl.a. Åkes, Pippis, Amadeus och King Edwards.

Jonas Åström bas & sång, har spelat med Åkes, Quis, Hjärter Ess och Entré.

Rolle Persson trummor & sång, har spelat med i Estrad, Cattings, Invit, Svänzons, King Edwards m.fl.

Nils ”Niss” Olsson gitarr, munspel & sång, har spelat med Sunrise, Jive & Fernandoz m.fl.

Jan Hill klaviatur & dragspel, har spelat med Lundbergs, Spectrum & King Edwards m.fl.

Engdahls

Dansbandet Engdahls från Malmö har på bara några år lyckats etablera sig bland landets dansbandselit. De fyra bandmedlemmarna spelar i huvudsak danslåtar av den så kallade mognare stilen och deras popularitet växer stadigt.

Bandet består av;
Lars-Göran Petersson (trummor och sång)
Fredrik Engdahl (gitarr och sång)
Staffan Ekström (bas, sax och sång)
Ronny Palm (keyboard och dragspel).


Bild | Bild utan logo | Logo .jpg | Logo .png | Logo effects .jpg | Logo effects .png | Hemsida
Excess

Med energi, glädje och sväng levererar Excess en perfekt musik att njuta av, både på dansgolvet såväl som för lyssnaren.
Repertoaren består av eget materiel blandat med country och härliga dansbandslåtar som har fått en uppdaterad touch.
Excess bjuder på stor musikalitet och kvalité och bakom sångmikrofonen hittar vi Therese Sundahl, en av Sveriges bästa sångerskor.

I Excess spelar:
Therese Sundahl -Sång
Hasse Karlsten -Bas
Andreas Nycander -Gitarr och sång
William Endmyhr -Keyboard
Andreas Carlson- Trummor och sångBild 1 | Bild 2 | Bild 3 med logo | Bild 4 med logo
Fernandoz

Fernandoz, dansbandet från dom Värmländska skogarna, släpper nu sitt 12:e FullCd-album. För drygt ett år sen växte planerna fram om att göra en Tema-platta. Fernandoz och deras skivbolag Neptun kom fram till att göra en platta med enbart gamla Countrygodingar. Detta har varit en dröm för bandet ett längre tid, och nu blev det verklighet. Med stor omsorg valdes 12 gamla kända klassiker ut från 1950-talet t.o.m. 1970-talet. Countrymusiken har och har haft många undergenrer och stilar genom åren, men Anders, sångaren i bandet, tycker att dom fått med "a little bit of this and a little bit of that".

Med anledning av Fernandoz 30-årsjubileum finns också en liten bonuslåt med på plattan som speglar dessa 30 år som gått, och den är skriven av grabbarna själva. Fernandoz hoppas att plattan kommer att gillas av såväl dansbandsälskare som Countrydiggare. I samband med skivsläppet (den 26/8) släpptes också en presentationsfilm på sociala medier. Du finner den på Youtube, sök på: Fernandoz "Country Classics" 2016. För mer info gå in på www.fernandoz.se
1993 vann Fernandoz Svenska Dansbandsmästerskapen, och 23 år senare är sångaren Anders Nordlund fortfarande vid mikrofonen med sin fantastiska stämma.
Fernandoz är en garant för bra dansmusik med fart och fläkt, och har många stora framgångar på meritlistan. På Svensktoppen har bandet haft flera hits, däribland Guld och gröna skogar, En dag den sommaren och När ett hjärta har älskat. Fernandoz har medverkat vid tre tillfällen i TV4’s Dansbandslåten, de har gjort sju Bingolotto och 2008 vann bandets gitarrist Conny Ohlson och sångaren Anders Nordlund varsin Guldklav vid dansbands-Sveriges egen Grammisgala ”Guldklavengalan” för sina insatser och framgångar i branschen.

ÅRETS DANSBAND 2023
Fernandoz har en rik musikalisk historia som sträcker sig tillbaka till 1986, när de bildades i det idylliska Vitsand utanför Torsby. Även om deras historia går långt bak i tiden, håller sig bandet relevant med ny musik. Vi ser fram emot att höra bandet framföra titelspåret från sitt senaste succéalbum ”Nu tar vi nya tag”, som fick priset som årets album på den prestigefyllda Guldklavegalan under Dansbandsveckan i Malung. En gala där bandet även kröntes till Årets Dansband.

VARJE GÅNG JAG SER DIG
Fernandoz karriär fick sig en extra skjuts när deras låt "Varje gång jag ser dig" blev signaturmelodin till TV-programmet "Ullared." Denna låt blev inte bara en riktigt stor dansbandshit utan har även blivit en av de mest populära EPA-remixarna det senaste året.

ETT ÅR FULLT AV PRISER
2023 var verkligen ett speciellt år för bandet och deras senaste album. Förutom att de vann Guldklavens två mest prestigefulla priser var de nominerade till en Grammis och även till Manifestpriset för samma album! Bandet består idag av Anders Nordlund (Bas och sång), Kevin Borg Nordlund (Keyboard, dragspel, sång), Simon Åhs (Trummor, sång) och John Bohlin (Gitarr, bakrundssång).


Bild 1 | Bild 2 | Logo .jpg | Logo .eps | Logo .png
Emblem .jpg | Emblem .png | Emblem .eps | Hemsida | Facebook
Highlights


Bild färg m logo| Bild färg u logo | Logo - svart.ps | Logo - orange.ps | Hemsida Facebook
Holidays

Holidays bildades 1999.

Utgångsorten är Åmål och två av orginalmedlemmarna är fortfarande kvar.
Michael Andersson och Hans Jönsson. Mattias började vårvintern 2018 och Kenneth hösten 2019.

Februari 2024 hade Holidays premiär med självaste Ole Hansen vid sångmicken vid Skoga Bygdegård. Med facit i hand gick det mycket bra trots väldigt kort startsträcka!

På skivfronten har bandet gett ut totalt fem olika fullängdsalbum och en rad olika singlar.
Bandet har en fräsch mogen stil.

Medlemmar:
Ole Hansen - Sång, gitarr, saxofon
Kenneth Marins - Trummor och sång
Michael Andersson - Gitarr, saxofon och sång
Hans Jönsson - Bas och sångBild med logo | Bild utan logo 1 | Bild 2 | Logo | Facebook
Jive

Dansbandet Jive bildades 2002 och har under åren spelat in ett flertal album och medverkat i så väl tv som radio. Jive består idag av Torbjörn "Tobbe" Eriksson, Birger "Bigge" Kareliusson, Benny Hedlund, Thomas Höjland. Jive spelar en mogen repertoar som passar in i dom flesta sammanhang.

Väl mött på dansbanorna


Bild med logo | Bild utan logo | Bild sv/vit/färg | Logo 1 ps
Logo 2 png| Logo 3 ps
| Logo 4 png | Hemsida | Facebook
Larz Kristerz

Larz-Kristerz bildades våren 2001 i Älvdalen.

Varje år på Barnens dag åker en parad med vagnar med olika teman igenom byn. Larz-Kristerz skulle medverka på en vagn som en rolig hyllning till alla dansband under 70-talet.

Sex gamla klassiska låtar repades in. Lastbil med chaufför rekvirerades, gamla Hagströmhögtalare och PA fick en rejäl översyn, elverk och tidsenliga dansbandskläder lånades. Kvällen innan det hela skulle gå av stapeln samlades vi för att texta skyltar med "slagord" för vår sak.

På morgonen för den stora dagen pyntade vi vagnen med skyltar, lövruskor och en Mercedesbuss från slutet av 60-talet. Under bussen ställde vi dessutom en rökmaskin vilken i sin tur resulterade i att byns poliskonstapel sladdade fram till vårt ekipage på sin cykel och undrade om det brann. Karnevalståget drog igång och låtar som "Näckrosen" och "Sjätte september" studsade mellan husväggarna på byn. Det blev en succé och vi fick erbjudande om spelning redan samma eftermiddag, men 6 låtar gör ingen danskväll. Det var bara att sätta igång att repa och naturligtvis, låta sy upp en tidstypisk scenkostym. Kostymerna syddes upp av Harriet Sålder och Margareta Långh.

Nu undrar ni, vilka är dom där Larz-Kristerz egentligen!?

Jo, det är en blandning av flera olika Älvdalsband. Det är Trond Korsmoe – gitarr och bas,
Kent Lindén – klaviatur och Christer Sosa – trummor,
Peter Larsson – gitarr, från rockabillybandet Big Crow Pete & the Big Creek Boys och Anders Tegnér - elgitarr och körsång, från Little Aron, Bosse Tegnérs, Rude Cindy, Billy Opel. Gemensamt för samtliga medlemmar är en svaghet för dansband från 70-talet.

Första dansspelningen blev 50 mil från hemmaplan, på ett bröllop i Göteborg. Det i sin tur resulterade i att vi fick en till bröllopsspelning i Göteborg sommaren efter.

Suget efter ett "Larz-Kristerz" band har visat sig större än vi kunde ana från början och det är verkligen jätteroligt. Vi har fått spela på allt från gamla nostalgiska utomhus-dansbanor och bygdegårdar till moderna dansrestauranger och ishallar. Folk som kommer och dansar verkar, faktiskt, ha lika roligt som vi.

Stuffhälsningar från Larz-Kristerz


Bild med logo
Logo guld.png | Logo guld.jpg
Matz BladhsTillbaka till innehåll