Band E-M - Nöjeskällan - en källa till nöjen i Sverige

Till innehåll
Våra band E-M
Engdahls

Dansbandet Engdahls från Malmö har på bara några år lyckats etablera sig bland landets dansbandselit. De fyra bandmedlemmarna spelar i huvudsak danslåtar av den så kallade mognare stilen och deras popularitet växer stadigt.

Bandet består av;
Lars-Göran Petersson (trummor och sång)
Fredrik Engdahl (gitarr och sång)
Staffan Ekström (bas, sax och sång)
Ronny Palm (keyboard och dragspel).


Bild 1 m logo | Bild 2 | Bild 3 | Framsida CD: Fernandoz - Livet
Logo | Hemsida | Facebook
Fernandoz

Fernandoz, dansbandet från dom Värmländska skogarna, släpper nu sitt 12:e FullCd-album. För drygt ett år sen växte planerna fram om att göra en Tema-platta. Fernandoz och deras skivbolag Neptun kom fram till att göra en platta med enbart gamla Countrygodingar. Detta har varit en dröm för bandet ett längre tid, och nu blev det verklighet. Med stor omsorg valdes 12 gamla kända klassiker ut från 1950-talet t.o.m. 1970-talet. Countrymusiken har och har haft många undergenrer och stilar genom åren, men Anders, sångaren i bandet, tycker att dom fått med "a little bit of this and a little bit of that".

Med anledning av Fernandoz 30-årsjubileum finns också en liten bonuslåt med på plattan som speglar dessa 30 år som gått, och den är skriven av grabbarna själva. Fernandoz hoppas att plattan kommer att gillas av såväl dansbandsälskare som Countrydiggare. I samband med skivsläppet (den 26/8) släpptes också en presentationsfilm på sociala medier. Du finner den på Youtube, sök på: Fernandoz "Country Classics" 2016. För mer info gå in på www.fernandoz.se
1993 vann Fernandoz Svenska Dansbandsmästerskapen, och 23 år senare är sångaren Anders Nordlund fortfarande vid mikrofonen med sin fantastiska stämma.
Fernandoz är en garant för bra dansmusik med fart och fläkt, och har många stora framgångar på meritlistan. På Svensktoppen har bandet haft flera hits, däribland Guld och gröna skogar, En dag den sommaren och När ett hjärta har älskat. Fernandoz har medverkat vid tre tillfällen i TV4’s Dansbandslåten, de har gjort sju Bingolotto och 2008 vann bandets gitarrist Conny Ohlson och sångaren Anders Nordlund varsin Guldklav vid dansbands-Sveriges egen Grammisgala ”Guldklavengalan” för sina insatser och framgångar i branschen.

Hedins

Hedins orkester är idag en trio som ursprungligen kommer från välkända Bengt Hedins orkester.

Bengt Hedins orkester lades ner 2004 och har sedan dess hetat Hedins orkester. Hedins har fr.o.m. 1 augusti 2013 gjort en omstrukturering eller marknadsanpassning om man vill kalla det så.

Vi är idag 3 man och spelar på som tidigare, enda skillnaden är att vi spelar lite mer vardagar och kan då vara lite mer ledig på helgerna. Vi försöker att vara lediga två helger i månaden.

Dagens Hedins består av Conny och Robin som varit med tidigare, samt nytillskottet Ola Nordén som idag är sångare i bandet.

Vi har bokat in ungefär 160 jobb för 2014, vilket vi är jättenöjda med. Vi gör fortfarande några jobb på fyra man som tidigare. Vi känner att detta är en behaglig nivå att spela på, och kommer att spela många år till.
Hedins består idag av:
Conny Hedin, trumpet, gitarr och klaviatur
Robin Rignell, trummor sång
Ola Nordén, gitarr, bas och sång


Bild m logo| Bild u logo | Logo - svart.ps
Logo - orange.ps | Hemsida | Facebook
Holidays

Holidays bildades 1999.

Utgångsorten är Åmål och två av orginalmedlemmarna är fortfarande kvar.
Michael Andersson och Hans Melin. Niklas Mörk började 2015. Bandet har en fräsch mogen stil.

Medlemmar;
Matihas Sjöstenius - Sång, gitarr och dragspel
Hans Melin - Keyboard
Niclas Mörk - Trummor
Michael Andersson - Gitarr, saxofon och sång
Hans Jönsson - Bas


Bild 1 | Bild 2 | Bild 3 | Bild 4 | Logo | Hemsida | Facebook
Jannez

Nu kommer vår nya cd som vi är mäkta stolta över. 2009 har börjat fantastiskt för oss. Inte minst tack vare framgångarna i Dansbandskampen där vi fick titeln som "Tittarnas Joker" och en tredjeplacering! Det har gett oss en oerhörd respons både i och utanför Sverige.

Vi hoppas glädjen vi känner genomsyrar denna skiva och att vi kan förmedla, åtminstone lite av det till Er.

På med dansskorna så syns vi på dansbanorna framöver.

Hälsningar Jannez


Bild  Logo 1 ps| Logo 2 png| Logo 3 ps
| Logo 4 png | Hemsida | Facebook
Larz Kristerz

Larz-Kristerz bildades våren 2001 i Älvdalen.

Varje år på Barnens dag åker en parad med vagnar med olika teman igenom byn. Larz-Kristerz skulle medverka på en vagn som en rolig hyllning till alla dansband under 70-talet.

Sex gamla klassiska låtar repades in. Lastbil med chaufför rekvirerades, gamla Hagströmhögtalare och PA fick en rejäl översyn, elverk och tidsenliga dansbandskläder lånades. Kvällen innan det hela skulle gå av stapeln samlades vi för att texta skyltar med "slagord" för vår sak.

På morgonen för den stora dagen pyntade vi vagnen med skyltar, lövruskor och en Mercedesbuss från slutet av 60-talet. Under bussen ställde vi dessutom en rökmaskin vilken i sin tur resulterade i att byns poliskonstapel sladdade fram till vårt ekipage på sin cykel och undrade om det brann. Karnevalståget drog igång och låtar som "Näckrosen" och "Sjätte september" studsade mellan husväggarna på byn. Det blev en succé och vi fick erbjudande om spelning redan samma eftermiddag, men 6 låtar gör ingen danskväll. Det var bara att sätta igång att repa och naturligtvis, låta sy upp en tidstypisk scenkostym. Kostymerna syddes upp av Harriet Sålder och Margareta Långh.

Nu undrar ni, vilka är dom där Larz-Kristerz egentligen!?

Jo, det är en blandning av flera olika Älvdalsband. Det är Trond Korsmoe – gitarr och bas,
Torbjörn Eriksson – klaviatur och Mikael Eriksson – trummor, från dansbandet Ramblers,
Peter Larsson – gitarr, från rockabillybandet Big Crow Pete & the Big Creek Boys och Anders Tegnér - elgitarr och körsång, från Little Aron, Bosse Tegnérs, Rude Cindy, Billy Opel. Gemensamt för samtliga medlemmar är en svaghet för dansband från 70-talet.

Första dansspelningen blev 50 mil från hemmaplan, på ett bröllop i Göteborg. Det i sin tur resulterade i att vi fick en till bröllopsspelning i Göteborg sommaren efter.

Suget efter ett "Larz-Kristerz" band har visat sig större än vi kunde ana från början och det är verkligen jätteroligt. Vi har fått spela på allt från gamla nostalgiska utomhus-dansbanor och bygdegårdar till moderna dansrestauranger och ishallar. Folk som kommer och dansar verkar, faktiskt, ha lika roligt som vi.

Stuffhälsningar från Larz-Kristerz


Pressbild | Logo svart png | Logo vit png
Logo svart m txt | Logo vit m txt | Hemsida | Facebook
Likes

LIKES är bandet som trädde in på estraderna för drygt fem år sedan, vann Danskalaset i Göteborg och fortsatte sedan att på kort tid att etablera sig som ett av Sveriges svängigaste moderna dansband.

Med ett eget sound och en skön blandning av egna låtar och välkända covers sveper de med sig publiken i en dansfylld tornado.

Bandet består av:
Viktor Johansson - sång
Roger Hansson – bas
Tim Carlstedt – gitarr
Ulf Sjöstedt – trummor

Vill ni bugga? Vill ni foxa? Vill ni ha den bästa kvällen på länge? Svaret är LIKES!Bild 1 | Bild 2 | Bild 3 (pdf) utan logo
Logo guld.png | Logo guld.jpg | Hemsida
Matz BladhsTillbaka till innehåll