Nyheter - Nöjeskällan - en källa till nöjen i Sverige

Till innehåll
Nyheter

Publicerad:2020-01-13
Ny singel med Black Jack!

Black Jack har släppt låten "Kåt, glad & tacksam".
Lyssna på låten via Spotify.
Publicerad:2020-01-10
Trummis sökes till Larz-Kristerz!

Vi kör med akustiska mikade trummor. Du ska kunna stämma, byta skinn och hålla utrustningen i skick. Du är flexibel och kan även spela med vispar och blompinnar, är lyhörd och kan både hålla igen volymen men även spela hårt.

Vi gillar då det svänger, så du kan spela typ Texas shuffle och rocksväng.

Du ska spela med tempoclick.

Vi spelar alla våra huvudinstrument i samband med skivinspelningar.

Vi spelar på riktigt dvs helt live så sång lead/stämmor är meriterande.

Har du körkort C och är van att köra orkesterbuss så är det också ett + ; likaså vana med ljud- och ljusutrustning.

Vi spelar ej bara dans utan kör både krogshow och olika varianter på framträdanden.

Utgångsort: Älvdalen/Dalarna.

Som person är du självgående, ser vad som behöver fixas då vi roddar och har en förmåga att tänka musikaliskt utanför boxen.

Maila ditt intresse och CV till Mats på Nöjeskällan.


Publicerad:2020-01-10
Titanix & Ron Nevison!

Publicerad:2020-01-08
Shine gör comeback!

Shine debuterade sommaren 2017 efter månader av förberedelser. Inget lämnades åt slumpen när denna nya konstellation av erfarna musiker lade ner sin själ i  repertoarval och arrangemang samtidigt som man satsade stort med investeringar i såväl teknik som varumärke. Succén var omedelbart ett faktum och året som följde lade Shine ”dansbandssverige” under sina fötter. Den lavinartade framgångens pris blev dock högt och hösten 2018 valde bandet att ta en timeout på obestämd tid.

Spelsugna och med läxor lärda från förra årets dyrköpta erfarenheter bröt Shine tysnaden när de den 16 november återuppstod i samband med Novemberforum på Furuparken i Östersund.

Shine bokas från mars 2020 genom Nöjeskällan.Publicerad:2019-12-18
Ny musikvideo med Callinaz!

Gott folk! Tomten kom tidigt i år, och han  levererade en rykande färsk musikvideo! Ni som kommer ihåg våra bravader  i Småland för ett par månader sedan och undrat vad det handlat om får  här förklaringen! Den är filmad och klippt av Matz Eklund på Filmdirekt. Ni känner kanske igen låten från vår senaste platta. :)

Hoppas ni gillar den!

Gilla och dela för glatta livet och ha en trevlig kväll! :)

Kram!
/Callinaz

Låtinfo:
Titel: Big Blue Eyes
Kompositör: Carolina Skaarup Lagerborg
Mix: Donne Laitila
Master: Uffe Börjesson

All rights reserved.

Ser du ingen video till höger klicka här...


Publicerad:2019-12-13
Donnez är nominerade till en Grammis!

Vi på Nöjeskällan gratulerar!

Så här skriver Donnez på sin Facebooksida;

"Wow! Vi är grymt glada och stolta över att vara nominerade till en Grammis i kategorin ”Årets Dansband”!

Kul att dessutom vara nominerade med dessa band/artister: Arvingarna, Perikles, Magnus Karlsson och Lasse Stefanz.

I februari blir det gala!"

Publicerad:2019-12-03
Ny sångerska i Likes!

Anna presenterar sig som ny sångerska i Likes.
Se filmen här...


Publicerad:2019-12-03
Skåningarna söker basist!

Dansbandet Skåningarna söker basist.


Kontakta Micke för mer info!
Mikael Wängkvist
Storgatan 16 C
524 30 Herrljunga
Tel: 0513 - 102 60
Mob: 0705 - 12 31 11

Publicerad:2019-12-02
Shine återuppstår!

Shine debuterade sommaren 2017 efter månader av förberedelser. Inget lämnades åt slumpen när denna nya konstellation av erfarna musiker lade ner sin själ i  repertoarval och arrangemang samtidigt som man satsade stort med investeringar i såväl teknik som varumärke. Succén var omedelbart ett faktum och året som följde lade Shine ”dansbandssverige” under sina fötter. Den lavinartade framgångens pris blev dock högt och hösten 2018 valde bandet att ta en timeout på obestämd tid.

Spelsugna och med läxor lärda från förra årets dyrköpta erfarenheter bröt Shine tysnaden när de den 16 november återuppstod i samband med Novemberforum på
Furuparken i Östersund.

Shine bokas från mars 2020 genom Nöjeskällan.Publicerad:2019-11-27
Tommys släpper ny jullåt!

Nu kan ni gå in på Spotify och förhandsspara vår nya jullåt "Vart tog tomten vägen?", så ligger den i din favoritlista direkt när den släpps.

Klicka på länken nedan och spara.
Så hittar vi kanske tomten.. 🎅🏻Publicerad:2019-11-18
Sannex gästar Bingolotto 24 november!

1977 var året då uppsalasönerna i Sannex slog ann de första ackorden tillsammans, i vad som då var ett skolprojekt. Idag är bandet ett Sveriges absolut främsta och mest hyllade dansband. Söndagen den 24/11, kl. 18 i TV4, gästar de BingoLotto. Tiden är inne att putsa dansskorna!

Med uppemot 140 spelningar per år är bandet ett av Sveriges mest uppskattade dansband. Få band får publiken att vallfärda till landets alla dansbanor som Sannex. Med nästintill 100 000 lyssningar varje månad på Spotify förgyller man tillvaron i det svenska folkhemmet även på avstånd. Med låtar som "Det flammar till", "Låtsats som att det regnar", "Allt som jag önskat"  och "Får jag följa med dig hem" bjuder man upp svenska folket till dans, om efter annan. Bandet har även figurerat i tv-rutan. 2018 tog man plats på scen i Allsång på Skansen. Två gånger har bandet dessutom smittat den svenska publiken med dansfeber, genom framträdanden i BingoLotto. Nu är det åter dags att äntra BingoLottos scen.

Publicerad:2019-11-06
BlackJack gästar Bingolotto 17 november!

Med 272 603 lyssnare på Spotify varje månad och flertalet oförglömliga hits i sin repertoar har BlackJack etablerat sig som ett av Sveriges absolut främsta dansband. Söndagen den 17 november, kl. 18 i TV4, bjuder de upp till dans i BingoLotto!

Publicerad:2019-11-01
Barbados Unplugged Trio!

Här bjuder frontfigurerna i Barbados på en mer avskalad, akustisk show som lämpar sig i en mängd nya forum. Allt från konsertsalar till företagsevent, julbord, krogshower eller varför inte i ditt vardagsrum?

Formen Unplugged öppnar för en intimare och mer dynamisk upplevelse, där publiken kan bjudas på anekdoter från bandets långa karriär, annorlunda versioner av Barbadoshitsen, och avslutas i ett akustiskt råös!

Publicerad:2019-10-22
Likes söker sångerska/sångare!

Vi söker ny frontare som vill vara med och ta bandet framåt både på scen och i studion. Utgångsort är Trelleborg, så vi ser helst att du är bosatt i Skåne.
I dagsläget gör vi ca 50 spelningar per år och släpper regelbundet egenproducerad musik.
För mer information kontakta:
Nöjeskällan
Peter Rudenborg
0471-466 50, 070-66 70 952Publicerad:2019-10-05
På söndag uppträder både Casanovas och Familjen Sigfridsson i Bingolotto!

På söndag uppträder både Casanovas och Familjen Sigfridsson i Bingolotto. Både Casanovas och Familjen Sigfridsson är rutinerade Bingolottogäster.
- Ja, eller jag är åtminstone rutinerad säger Lasse Sigfridsson med en leende på läpparna. Vi som Familj har varit med en gång tidigare och det var när vi sjöng inför julen förra året då vi släppte vårt julalbum.
- Men om du frågar mig hur många gånger jag varit i Göteborg och varit med och spelat så kan jag inte svara. Det är ett himla massa gånger. Det var en annan tid på Lokets tid då det enbart var dansband, säger Lasse. Det gjordes till och med samlingsskivor med dansbandsmusik med Bingolottos logotype på och en glad Loket på omslaget minns Lasse med ett leende.
- Vi har Bingolotto att tacka för mycket. Inte bara då utan även nu då det tar vår genre av musik på allvar och låter och synas på bästa sändningstid, säger Henrik Sethsson i Casanovas.
- Det är egentligen förjäkligt att behöva säga så. Att vi skall vara tacksam över att ett program bryr sig om en av Sveriges mest älskade genrer av musik som ändå dansband är, fortsätter Henrik. Men nu är det som det är, och Bingolotto är en fanbärare för Dansbandsmusiken och det skall de ha all cred över.
Något som Lasse Sigfridsson bara kan hålla med om.
- Det är verkligen konstigt hur media är. Så fort dansband är med i TV så ökar tittandet, det är bevisat. Ändå så är det precis som de inte vågar ha med dansband i sina program såger Lasse. Det är därför det är så kul med Bingolotto där vi alltid får så fint mottagande och som är en så stor bit av den svenska folksjälen, avslutar Lasse.
På söndag spelar Casanovas inte senaste succésingel "Ikväll är det jag som är kung" utan förra singeln "En bättre man" som även den blivit en succé.
-Vi brukar alltid lira snabba uptempolåtar när vi är med i programmet. Den här gången tänkte vi att vi istället fokuserar på en snygg mainstreamballad som "En bättre man" är. Det ska bli riktigt kul att göra den säger Henrik.
- Vi spelar "Sjung en sång med mig" som närmar sig en halv miljon streams på Spotify. Det är uptempolåt som är kul då alla i familjen är med och sjunger. Dessutom har vi med en dragspelare och tjej på fiol som kommer lira med oss säger Lasse. Det skall verkligen bli jättekul avslutar han.


Publicerad:2019-09-27
Ny låt med Sannex!Tjänstepension är en viktig del av pensionen och för nionde året i rad uppmärksammar pensionsbranschen Tjänstepensionens dag den 27 september.
Sannex uppmärksammar även detta med sina nya låt "Allt som jag önskat (Tjänstepension)". Se video och lyssna på låten till höger.


Publicerad:2019-09-25
Nöjeskällan presenterar Allstars!

Nytt modernt dansband.Publicerad:2019-08-24
Drifters gör konsert!

Erica 20 år i Drifters
Drifters startade 1962 men med denna konsert på Vara Konserthus uppmärksammas sångerskan Erica Sjöströms 20 årsjubileum i bandet! Följ med på en musikalisk resa från 1999 fram till idag. Med på resan som konferencier är vår vän Tony Irving.Publicerad:2019-08-02
Ny låt med The Playtones!
The Playtones har släppt en ny låt på Spotify.
Låten heter "I Had A Real Good Time".
Publicerad:2019-07-23
VOIZE SÖKER GITARRIST!
Voize söker en pigg, glad, sångkunnig sologitarrist, gärna med B-kort och bosatt i Skåne. Vi har funnits sedan 2011 och gör i dagsläget ca 60 jobb/år.
Utgångsort är i nuläget Malmö.

För mer information kontakta Nöjeskällan.
Peter Rudenborg 0471-46650


Publicerad:2019-06-10
Nomineringar till Guldklaven 2019!
Vi på Nöjeskällan gratulerar våra nio nominerade till Guldklaven 2019.

Årets Dansband
Blender

Årets Sångare
Peter Larsson, Larz-Kristerz

Årets Sångerska
Agneta Olsson, Thor Görans
Maria Persson, Blender
Maria Rolf, Titanix

Årets Musiker
Robert Norberg, Blender
Anders Tegnér, Larz-Kristerz

Årets Album
”Med stora steg” med Donnez
”Vi lever här och nu” med Casanovas


Publicerad:2019-06-05
Humbles söker musiker!
Gitarrist som gärna har trummor eller blås som biinstrument sökes till Humbles orkester!

Utgångsort är Linneryd.

Vi ser att du någonstans mellan 25 - 40 år och brinner för att spela ditt instrument och framförallt just dansband. Nybörjare undanbedes, du ska kunna ditt instrument och ha koll på vad du gör!

Spelningar finns!

Intresserad eller om du har frågor?
Hör av dig till André


Publicerad:2019-05-28
Drifters medverkar i Bingolotto 9 juni!
Söndag 9 juni medverkar Drifters tillsammans med Tony Irving i TV4:s Bingolotto!

Publicerad:2019-05-11
Text-videon på Titanix senaste singel utlagd!
Nu är nya Text-videon på Titanix senaste singel "Thorleifs saxofoner" utlagd
på Youtube!
Publicerad:2019-04-26
Donnez medverkar i Bingolotto 2 juni!
Missa inte Bingolotto på TV4 söndag 2 juni! Då medverkar Donnez med ny musik från kommande platta!

Publicerad:2019-04-25
Ny singel med Black Jack!
Den 24 maj släpps BlackJacks nya album "En, två kanske tre".
Redan nu kan ni lyssna på deras nya singel på Spotify.Publicerad:2019-04-13
Sannex i Bingolotto!
Söndag 14 april medverkar Sannex i Bingolotto i TV4.
Sändningen börjar kl 18.00

Publicerad:2019-04-13
Ny musik med Voize!
Voize har släppt ny musik inför kommande album.
Låten heter "När allt är gjort och sagt".

Lyssna här

Se reklamfilm här...

Publicerad:2019-04-08
Nytt album med Fernandoz!
"Efter succén med "Country Classics" har vi nu valt att göra ett album på
typiskt Fernandoz-vis.
Likt våra tidigare plattor innehåller även denna lite-av-varje; gamla klassiker blandas med country, rock, nyskrivna hits och ett knippe humor.
Ett annat Fernandoz-signum är den traditionella Bonuslåten. Denna gång har vi valt, att efter många önskemål från vår kära danspublik, spela in höjdarlåten "I Need More of You".

Publicerad:2019-04-03
Ny singel med Donnez
Nu på fredag (5 april) släpper DONNEZ en ny singel från sitt kommande album ”Med stora steg” (release 3 maj).
Singeln heter ”Regnfyllda gator” och är en softare låt i klassisk Donnez-anda.


Publicerad:2019-04-03
TITANIX OCH THORLEIFS = EN KÄRLEKSHISTORIA

Den 12 april släpper Titanix en ny singel ”Thorleifs Saxofoner” och det är inte vilken vanlig singel som helst utan en låt inspelad tillsammans med legenden med Thorleif Torstensson och hans klassiska saxofon.

- Ja vem kunde tro detta, säger Maria Rolf med en glad min. Att få göra en låt med en av mina gamla idoler. Och dessutom en legend för så många i branschen, och då inte bara för sitt sätt att sjunga och spela saxofon, utan lika mycket för sitt ödmjuka sätt att vara, fortsätter hon.

Historien om låten kom till i turnébussen. Bandet satt och snackade om det som sitter i deras DNA- Kärleken till dansbandsmusiken och den fantastiska historia som Sverige sitter på när det kommer till dansbandsgenren.
Många namn nämndes med värme och det var då idén till denna singel kläcktes.

- Tänk att få göra en låt tillsammans med Tolle i Thorleifs! En unik röst och en unik musikant.

Sagt och gjort. Jerry Rolf i bandet satte sig ner och skrev låten som blev en underbart skön fox i bästa ”modern dansband goes Thorleifs-anda” med saxar och klassisk stämsång från Tolle. Lägg till en underbart charmig text skriven av Jerry och Stefan om hur Maria träffar sin kille till tonerna av Thorleifs saxofoner.

Läs hela pressreleasen här...
Tillbaka till innehåll