Nyheter - Nöjeskällan - en källa till nöjen i Sverige

Till innehåll
Nyheter

Publicerad:2023-04-12
Ny singel med Jive!
Jive släpper ny singel på Atenzia. Låten heter "Om en stund"
Ny singel med Jive

Publicerad:2023-03-07
Sannex och Fernandoz grammisnominerade!
Grattis till våra band Sannex och Fernandoz som är grammisnominerade till Årets Dansband.
Sannex för skivan "Live 2020" och Fernandoz för skivan "Nu tar vi nya tag"

Grammis är ett svenskt musikpris som sedan 1969 delas ut på Grammisgalan varje år. Den låg nere i 15 år från 1973 till dess att den återupptogs 1988 på nytt. Åren 1977-1987 fanns istället en motsvarighet som hette Svenska grammofonpriset.

Den 3 maj hålls den 40:e upplagan Grammis på Annexet i Stockholm.
Grammisnominerade till Årets Dansband

Publicerad:2023-02-27
Donnez i BingoLotto 1 april!
Lördag den 1 april, klockan 18:00 i Sjuan och på TV4 Play, är BingoLotto Lördag Live tillbaka med ett nytt program! Boka in er för en hemmakväll i TV-soffan för då framför Donnez härlig musik att lyssna på och njuta av.
Donnez i BingoLotto 1 april!

Publicerad:2022-12-14
Expanders nytt band på Nöjeskällan!

Vi hälsar bandet Expanders välkomna till oss på Nöjeskällan.
Expanders

Publicerad:2022-12-02
Casanovas medverkar i Melodifestivalen 2023!

Casanovas kommer att vara med i den tredje delfinalen i Lidköping som äger rum 18 februari 2023. De tävlar med låten ”Så kommer känslorna tillbaka”, skriven av M.Karlsson/H.Sethsson
En glad uptempo låt.
En riktig ”Casanovas dänga”
Casanovas medverkar i Melodifestivalen 18 feb 2023

Publicerad:2022-11-08
Truxapriset till Mikael Mike Lovestedt!

Truxa var en mycket känd dansk magiker och tankeläsare! För att hedra Truxa så startade man en fond som delar ut utmärkelser till danska och svenska artister, inte bara magiker! Tusen tack! ” Truxapriset 2022 går till magikern och clownen Mikael Mike Lovestedt, som i många år roat och underhållit barn och vuxna med trolleri ”
Truxapriset 2022

Dansbandet Eloge
Publicerad:2022-10-26
Eloge på Nöjeskällan!

Dansbandet Eloge bokas nu av Nöjeskällan.
Bandet Eloge startades våren 2016 av Åke Henriksson från Sveg.
Musikstilen är bred, lite åt country och rock & pop med inslag av dansband, och väldigt dansant.

Vi hälsar bandet välkomna till oss.

Jive
Publicerad:2022-10-01
Jive på Nöjeskällan!

Dansbandet Jive bokas nu av Nöjeskällan. Vi hälsar dem välkomna till oss. Jive spelar en mogen repertoar som passar in i dom flesta sammanhang.

Publicerad:2022-06-13
NOMINERINGAR GULDKLAVEN 2022!

Efter två års uppehåll på grund av pandemin är det nu dags för dansbandens egna stora prisgala, Guldklaven.
 
Nu släpps nomineringarna - men i kategorin Årets låt har juryn tagit fram tio bidrag som med hjälp av radiolyssnarna ska bli fem. Lyssnarnas favoriter blir de fem som nomineras till Guldklaven. Lite längre ner kan du läsa om hur du röstar. Guldklavengalan sänds direkt i P4 på söndag den 17 juli kl. 20.00-23.00. Ny programledare för Guldklaven blir Magnus Carlsson. Magnus själv vann fyra Guldklavar under åren med Barbados. Han har deltagit i Melodifestivalen åtta gånger; tre gånger med Barbados; två gånger med Alcazar och tre gånger som soloartist.
 
- Årets Guldklavenpriser blir annorlunda. Det är beror självklart på att dansbanden inte kunnat spela upp till dans på två år och det har getts ut lite mindre musik, säger Åsa Hedlöf, juryordförande för Guldklaven. - I årets nomineringar har vi tittat på hela pandemitiden eftersom vi inte kunnat dela ut Guldklavar sedan 2019.
 
Vem som vinner kategorierna Årets låt och Årets Livestream avgörs av svenska folket och juryn. Vid likaläge så kommer folkets röst att väga tyngst och avgöra. Juryn utser vinnarna i kategorierna Årets innovation och Årets SurPrize samt Juryns specialpris och Årets hederspris.

Vi på Nöjeskällan säger grattis till Blender och Donnez för nomineringen till "ÅRETS LIVESTREAM" och grattis till Callinaz och Casanovas för nomineringen till "ÅRETS INNOVATION"Publicerad:2022-06-10
Sannex medverkar i TV4:s Nyhetsmorgon 12 juni!

Dansbandsveckan kommer tillsammans med dansbandet Sannex att medverka i TV 4 Nyhetsmorgon, söndag 12 juni kl. 08.00. Sannex har skrivit en låt om Malung som man kommer att prata om. Dansbandsveckan medverkar och kommer att berätta om världens största dansbandsvecka, vecka 29 i Malung.

Lyssna på Sannex nya låt “Malung är en hit” på Spotify här...

Hela programmet för Dansbandsveckan hittar du här...

Publicerad:2022-05-12
Donnez medverkar i BingoLotto!

I drygt 20 år har dessa giganter inom genren verkat i dansbandsmusikens tjänst. Idag är Donnez, med en villkorslös kärlek till musiken och publiken, ett utav landets absolut största dansband.
Den 12 juni 2022, kl. 18.00 i TV4, gästar de BingoLotto!

Publicerad:2022-05-09
Nya låt med Canyons!

Canyons släpper en ny låt "Lycka för mig!". En duett med Jessica och Conny.
22 maj finns låten på Spotify.

Publicerad:2022-04-15
Nya medlemmar i Larz-Kristerz!

Christer Sosa & Kent Lindén blir nya medlemmar i Larz-Kristerz.
Vi ser fram emot att få komma ut och möta vår publik igen säger bandet.

Publicerad:2022-03-22
Titanix söker trummis!

Vid intresse och för mer info hör endast av er på messenger eller mail

Publicerad:2022-02-16
Conny Nilsson medverkar i Canyons!

Canyons kommer ha med Conny Nilsson i bandet framöver.
Connys medverkan gäller för en begränsad period och det är mellan 1/6 – 30/9.

Holidays
Publicerad:2022-02-15
Ny skiva med Holidays!

**** HOLIDAYS - Är du min älskling än ****
Dansbandet HOLIDAYS har med dagens skiva totalt släppt 13 skivor. Dagens skivsläpp är klassikern "Är du min älskling än" som med HOLIDAYS och Martin Klaman (producent) har fått ett ordentligt fint arrangemang och en riktigt fräsch & dansvänlig version. "Är du min älskling än" har under åren spelats på de flesta av Sveriges dansbanor och den låg också på Svensktoppen med Janne Önnerud under perioden 22 maj - 14 augusti 1977.
HOLIDAYS är ett etablerat dansband från Åmål som bildades 1999. De är välkända för att spela en svängig dansmusik, där de blandar låtar i tempo och arrangemang. Idag består bandet av Michael Andersson, Hans Jönsson, Kenneth Marins, Mattias Sjöstenius och Thomas J Vainio.
Deras turnéplan inför 2022 är flitigt uppbokad. Nu släpper vi deras nya singel.


Publicerad:2022-02-15
Ny singel med Brogrens!

**** BROGRENS - Framtiden är vår ****
Idag är vi mycket glada och stolta att kunna presentera BROGRENS på MELODY RECORDS :-) Många känner säkert igen namnet sedan tidigare fast då "Trivs me Brogrens" som var ett mycket välkänt svenskt dansband. Nuvarande BROGRENS startades på nytt av Melissa Brogren Larsson i mars 2020 och har sen dess tagit ordentliga framsteg på Sveriges dansbanor. Bandet har släppt 10 skivor och består av: Melissa Brogren Larsson: Sång, Paul Borg: Gitarr, Peter Nilsson: Gitarr, Daniel Andersson: Trummor och Patrik Andersson: Klaviatur/Dragspel. "Framtiden är vår" är skriven av Mats Larsson och Agneta Mårtensson. Det är en låt som med BROGRENS och Donne Lattila (Donnez) producent, har fått ett perfekt danstempo och arrangemang med smäktande saxofoner.


Publicerad:2022-02-02
Donnez släpper ny singel 4 februari!
Donnez är i den sista sluttampen innan deras kommande skiva "Bucket List" är helt klar!
Fredag 4/2, släpper de nästa singel med tre låtar på Spotify!
In och förhandsspara den i er spellista och börja lyssna direkt när den kommer ut.


Publicerad:2022-01-28
Larz Kristerz i BingoLotto 6 februari!
Den 6:e februari bjuder Larz Kristerz in till Stuffparty i TV4:s BingoLotto!Publicerad:2022-01-25
LBB (Little Big Band) nytt band på Nöjeskällan!
LBB är i studion och arbetar med en kommande vinylskiva. Inspelningen görs på det sättet man gjorde på 60-talet. Alla på en gång för att få en härlig live-känsla i studion. Även låtarna är daterade till 60-70-talet, och allt med ett unikt sound från denna tidsera. Sångare är Peter Rudenborg. Det kommer snart upp låtar på Spotify.
Här kan du lyssna och se på en video från inspelningen av låten "Me and Mrs Jones".
Publicerad:2022-01-25
Ny låt med Brogrens kommer..!
Nu kan ni förhandsspara vår nya singel som släpps den 14/2 som passande nog även är alla hjärtans dag. ”Framtiden är vår” heter den och kommer inom kort..


Publicerad:2022-01-17
Ny låt med Holidays!
Holidays har släppt en ny låt. Låten heter "Finns det nån chans"Läs skivreleasen här...

Publicerad:2021-12-08
Ny låt med Bennrix!
Bennrix har gjort ännu en ny musikvideo.
Låten heter Fina Nina

Publicerad:2021-09-26
Nöjeskällan bokar Brogrens!

Nöjeskällan välkomnar Brogrens.

Publicerad:2021-09-16
Bennrix m fl repar för fullt!
Repetitionerna är nu fullt igång bland våra band. Längtan ut är stor. Här ett klipp från Bennrix replokal i Tararp City...Publicerad:2021-09-15
Ny singel med Black Jack!
Nu finns Black Jacks:s kommande singel "Du får mig ur balans" att förhandsspara i er Spotifylista. Förhandslyssna och spara ner låten här: https://orcd.co/presaveblackjackdufarmigurbalans

Publicerad:2021-09-11
Larz-Kristerz digitaliserar sina första skivor och firar 20 år!

I år är det 20 år sedan ett av våra mest populära dansband, Larz-Kristerz, bildades och det firar de bland annat genom att med två veckors mellanrum äntligen göra sina första tre album tillgängliga digitalt. Först ut är Stuffparty 1, som från idag finns ute på alla digitala streamingtjänster! Den 24 september kommer Stuffparty 2 som följs av nr 3 den 8 oktober.


“Stuffparty är en serie på tre album som vi spelade in innan vi slog igenom i premiärsäsongen av Dansbandskampen 2008. På den tiden var vi ett hobbyband som såg ut och försökte låta som dansbanden gjorde på 70-talet, som en hyllning till dem och genren, och skivorna spelades in i samma anda. Det var låtar som vi lånade från den tidens dansband. Efter genombrottet slopade vi konceptet Stuffparty och satsade mer på nyskrivna originallåtar. Men vi har alltid haft med någon gammal klassiker på varje skiva.” berättar Peter Larsson.

I november avslutar de årets musiksläpp med en helt ny och fjärde utgåva av Stuffparty, som de har spelat in under våren och sommaren 2021. Det nya albumet kommer att innehålla två nyskrivna låtar som även de doftar 70-tal.. "Fake news" är skriven av Peter och Erik Morell aka Billy Opel, och "Mina bilder av dig" är skriven av Trond - som faktiskt debuterar som låtskrivare för bandet - med text av Peter och Erik. Resten av låtmaterialet är gamla härliga klassiker från Vikingarna , Schytts, Cool Candys, Jigs m fl.

“Målet har varit att göra en glad och festlig skiva. Det är något som vi känner behövs i dessa tider. Och det finns så otroligt mycket bra låtar från den här tiden som förtjänar att få lite nytt liv. Larz-Kristerz har alltid stått för glädje, humor och festlighet och det finns det i överflöd i låtskatten från 70-talet.” säger Peter Larsson och fortsätter “Det nya albumet är inspelat i Mora i Erik Morells studio. Vi har ‘Larz-Kriztersfierat’ låtarna men också tagit fasta på små detaljer som gjorde låtarna och banden så lekfulla och roliga under den tidsperioden. Det är t ex särskilda ljud från synthar och festliga gitarrljud. Vi har alltid haft som mål med våra skivor att dom ska vara lika relevanta för både våra dansande fans som de som vill ha en bra festskiva eller helt enkelt för vardagslyssning.”

Man kan se den nya Stuffparty som ett konceptalbum. Och de gamla skivorna i serien får man väl se som ett, förhoppningsvis underhållande, tidsdokument och som en 20-årspresent från bandet till deras fans. “Vi vet att det har varit efterlängtat av många, medan andra kanske inte har en aning om att skivorna existerar ens. Men vi är otroligt glada att få dela dom här skivorna med både nya och gamla fans.”

I slutet av november har Larz-Kristerz också premiär på sin personliga och underhållande krogshow på Klockargården i Tällberg, och årets föreställning för de tillsammans med Kikki Danielsson och Sulo Karlsson. HÄR finns mer info & biljetter.

“Vi ser fram emot en händelserik höst och längtar efter att få möta vår publik igen.” hälsar bandet.

Publicerad:2021-04-26
Casanovas söker trummis!

Vi kollar nu först och främst av intresset och inväntar såklart att pandemin avtar så att vi kan börja turnera igen.
När detta blir vet ingen, men då finns tid att repa ihop ett Nytt Casanovas under tiden.

Vi ser gärna att du sjunger, men det är inget krav
Har du körkort C och är van att köra orkesterbuss så är det också ett +


Publicerad:2021-04-23
Blender medverkar i BingoLotto 2 maj!

BLENDER
Med ledord som glädje, positivism och fart har dansbandsmogulerna Blender spridit dansfeber runtom i vårt avlånga land i drygt 20 år. Den 2 maj, kl. 18.00 i TV4, äntrar de BingoLottos scen!

"Det kommer bli väldigt skoj och vi ska få spela vår låt ”Vi ses på min balkong”.
Hoppas ni vill vara med då".Publicerad:2021-04-06
Donnez medverkar i BingoLotto 18 april!

DONNEZ
I drygt 20 år har dessa giganter inom genren verkat i dansbandsmusikens tjänst. Idag är Donnez, med en villkorslös kärlek till musiken och publiken, ett utav landets absolut största dansband. Den 18 april, kl. 18.00 i TV4, gästar de BingoLotto!


Publicerad:2021-03-25
Larz Kristerz medverkar i BingoLotto!

Efter 10 år i dansbandsgenrens finrum har Larz-Kristerz gjort sig ett högt ansett namn på den svenska musikscenen. Den 28 mars, kl. 18.00 i TV4, bjuder de på dansbandsmagi från scenen i BingoLotto!


Publicerad:2021-03-05
Likes släpper ny singel!

Likes släpper sin nya singel på Spotify 12 mars.
En "grym" buggversion av låten "Två mörka ögon"!


Publicerad:2020-09-29
Viktor Johansson blir ny sångare och medlem i dansbandet Likes!

Han är född och uppvuxen i Örslösa, en liten by utanför Lidköping. Efter ett antal år på resande fot som artist och sångare för bl a Wallmans Nöjen bor Viktor numera utanför Kristianstad med sin familj och arbetar som musiklärare på AMB-Academy of Music and Business i Tingsryd. 2013 tog sig Viktor till riksfinalen i "Svensktoppen
Nästa" med låten ”Ända sen den dagen” och medverkade på låten ”Always There” tillsammans med bl a ABBA-saxofonisten Johan Stengård.

2014 släpptes tredje singeln ”Ur Ett Annat Perspektiv” och senare även en julskiva som såldes till förmån för Svenska CP-föreningens verksamhet.

2017 kom även singeln ”Celebrate Potential”.
Vi håller alla tummar vi kan för att världen snart återgår till det normala så att även Viktor får möjlighet att möta alla fantastiska dansare i vårt avlånga land. Fram till dess tänkte Likes bjuda på både live-stream och en ny singel i slutet av oktober.

Publicerad:2020-09-18
Simon Wardin slutar i Callinaz!

"Hör upp allesammans - här kommer ett meddelande från Simon ♥️
Hej mina kära vänner och bekanta ute på dansbanorna. Det är med vemod som jag, efter tre helt fantastiska år med ett exemplariskt band meddelar att jag hoppar av skeppet. De här tre åren jag spelat med i AB Callinaz har det inte bara varit fruktansvärt roligt utan väldigt lärorikt med. Och en tusenfaldig fröjd att ha fått träffa alla glada människor som har dansat/lyssnat på oss! Men nu bär jag iväg på nya äventyr och mål och hoppas att man får träffa er underbara människor i framtiden! Den här tiden kommer jag aldrig glömma. Önskar er all kärlek och lycka i dessa tuffare tider och står enade mot denna dumma Covid.
Och det största av tack till mina KOMPanjoner i Callinaz. Kan inte säga annat än att ni har gett mig så mycket. Scenvana, skratt, oförglömliga minnen och en massa mil ute på vägarna. Jag kommer alltid att ha er i mitt ❤️ !
All kärlek!
Eder,
Simon (Linkan/tunnan) Wardin"

"Visst är det ledsamt när en i ”familjen” väljer att gå andra vägar men vi har såklart full förståelse och önskar vår Simon all lycka till med vad han tar sig för! En fantastisk människa med stort hjärta och så otroligt musikalisk. Du blir saknad i bandet ♥️
Med detta så letar vi såklart med ljus och lykta efter en värdig ersättare. Gärna duktig på stämsång och det är inte ett måste att ditt huvudinstrument är just gitarr. Vi är öppna för förslag men viktigt att du är en enkel människa med mycket humor 😍
Dela inlägget, tagga någon ni tycker kan passa eller skicka ett mail till Callinaz
#callinaz #truelove"

Publicerad:2020-09-17
Per Håkan programvärd i P4 Dans!

När han slutade med Sannex ville han pröva på "ett vanligt jobb". Men längtan tillbaks till musiken blev för stark. Den 20 september är Per-Håkan Helén programvärd för P4 Dans och bjuder med oss till sitt paradis vid havet utanför Söderhamn. Kl 19.30 på söndag eller när som helst via appen SR Play eller www.p4dans/sverigesradio.se

Publicerad:2020-09-11
Titanix medverkar i BingoLotto!

TITANIX
Titanix är ett modernt dansband som sedan 1989 har turnerat landet runt otaliga gånger! Med enorm rutin och uteslutande medryckande toner har man etablerat sig som ett av Sveriges främsta dansband. Med i bagaget finns bland annat två finalplatser i Dansbands-SM, ett par Svensktoppsplaceringar, Kulturpris från sin hemkommun, Guldklavenomineringar samt har blivit tvåa i Dansbandskampen 2009. Med låtar som "1, 2, 3 gånger om" och "Häng med på party" har man genererat miljonhöga lyssningsantal på Spotify.

"LÅT INTE DIN SKUGGA FALLA HÄR"
Den 24 april tidigare i år gav bandet ut sin alldeles egna version av Ann-Louise Hansons ”Låt inte din skugga falla här”. Med låten levererar man en riktig partyversion och även på denna låt är världsproducenten Ron Nevison med och rattar ljudet som bara han kan! Dessutom väntar ett efterlängtat nytt album kring årsskiftet.

Håll till godo! Plocka bort bord och stolar, och gör er redo för dans!

Den 20 september, kl. 18 i TV4, gästar Titanix BingoLotto!

Publicerad:2020-08-31
Henry lämnar Titanix!

Vi vill tacka "Kixa" (Henry Kieksi) för 12 fantastiskt roliga år.
Otroligt många underbara minnen som sitter kvar livet ut som vi skapat tillsammans ❤
Vi önskar dig ett stort lycka till med dina nya åtaganden i framtiden!
Hälsningar
Vännerna i Titanix ❤

 
Publicerad:2020-08-31Publicerad:2020-08-25
Peter medverkar i "Fångarna på fortet!

Fredag 28 augusti medverkar Peter (Latz Kristerz) i "Fångarna på fortet".
Programmet sänds på TV4 kl 20:00

"Spänningen på Fortet fortsätter och denna afton ställs skidåkarna Anders Södergren och Ida Ingemarsdotter mot varandra. Idol-finalisten Kadiatou Holm Keita och artisten Ben Mitkus står vid Anders sida och Ida tävlar med Tobbe Blom och Peter Larsson."Publicerad:2020-07-28
Maria i P4 Radio Östergötland!

Lyssna på Maria i Titanix i Radio Östergötland torsdag 30 juli kl 17.00Publicerad:2020-07-11
Allstars i P4 live!

P4:a Västernorrland sände Allstars idag! Går att lyssna efteråt på webben!
🎸🎼🎼🎼🎸Publicerad:2020-07-09
Mats Bergmans lägger ner!

"Efter noggrant övervägande väljer vi nu att lägga ner orkestern.
Det känns rätt att avsluta den här fantastiska resan nu. En resa som har gett oss så mycket roligt att se tillbaka på.
Men allt har sin tid och vi känner att det är rätt att ta sig an nya utmaningar nu.
Vi vill tacka alla som vi under åren har samarbetat med. Vi vill självklart också rikta ett enormt stort tack till vår fantastiska publik. Utan er så hade det inte blivit någonting.
Hälsningar Magnus Gullmar Micke och Tobbe"

Publicerad:2020-07-07
Henrik Sethsson fyller 50 år!

Idag fyller Henrik Sethsson i Casanovas 50 år. Vi på Nöjeskällan bugar och grattar Henrik på hans stora dag


Publicerad:2020-07-06
Larz-Kristerz: Svårt med pardans i coronatider!

Text hämtad från DN:s artikel 2020-07-05
"Larz-Kristerz hade en fulltecknad turnésommar, men alla datum avbokades på grund av coronapandemin.
– I början var man försiktigt optimistisk och tänkte att det kanske var tillfälligt. Sedan kunde vi bara se på när spelplanen föll ihop som ett korthus, säger sångaren Peter Larsson.
Vanligtvis turnerar Larz-Kristerz land och rike runt under hela året. Men det är något speciellt med just sommarturnéer.
– Allt är mycket skönare på sommaren. Att inte behöva rulla utrustningen genom metervis med snö till exempel. Sedan har vi vissa traditionsspelningar, som Dansbandsveckan i Malung och på Larmtorget i Kalmar, där vi varit varje sommar sedan 2009. Det är trist att det inte blir av, säger Peter Larsson."


Tillbaka till innehåll