Nyheter - Nöjeskällan - en källa till nöjen i Sverige

Till innehåll
Nyheter

Publicerad:2019-10-05
På söndag uppträder både Casanovas och Familjen Sigfridsson i Bingolotto!

På söndag uppträder både Casanovas och Familjen Sigfridsson i Bingolotto. Både Casanovas och Familjen Sigfridsson är rutinerade Bingolottogäster.
- Ja, eller jag är åtminstone rutinerad säger Lasse Sigfridsson med en leende på läpparna. Vi som Familj har varit med en gång tidigare och det var när vi sjöng inför julen förra året då vi släppte vårt julalbum.
- Men om du frågar mig hur många gånger jag varit i Göteborg och varit med och spelat så kan jag inte svara. Det är ett himla massa gånger. Det var en annan tid på Lokets tid då det enbart var dansband, säger Lasse. Det gjordes till och med samlingsskivor med dansbandsmusik med Bingolottos logotype på och en glad Loket på omslaget minns Lasse med ett leende.
- Vi har Bingolotto att tacka för mycket. Inte bara då utan även nu då det tar vår genre av musik på allvar och låter och synas på bästa sändningstid, säger Henrik Sethsson i Casanovas.
- Det är egentligen förjäkligt att behöva säga så. Att vi skall vara tacksam över att ett program bryr sig om en av Sveriges mest älskade genrer av musik som ändå dansband är, fortsätter Henrik. Men nu är det som det är, och Bingolotto är en fanbärare för Dansbandsmusiken och det skall de ha all cred över.
Något som Lasse Sigfridsson bara kan hålla med om.
- Det är verkligen konstigt hur media är. Så fort dansband är med i TV så ökar tittandet, det är bevisat. Ändå så är det precis som de inte vågar ha med dansband i sina program såger Lasse. Det är därför det är så kul med Bingolotto där vi alltid får så fint mottagande och som är en så stor bit av den svenska folksjälen, avslutar Lasse.
På söndag spelar Casanovas inte senaste succésingel "Ikväll är det jag som är kung" utan förra singeln "En bättre man" som även den blivit en succé.
-Vi brukar alltid lira snabba uptempolåtar när vi är med i programmet. Den här gången tänkte vi att vi istället fokuserar på en snygg mainstreamballad som "En bättre man" är. Det ska bli riktigt kul att göra den säger Henrik.
- Vi spelar "Sjung en sång med mig" som närmar sig en halv miljon streams på Spotify. Det är uptempolåt som är kul då alla i familjen är med och sjunger. Dessutom har vi med en dragspelare och tjej på fiol som kommer lira med oss säger Lasse. Det skall verkligen bli jättekul avslutar han.


Publicerad:2019-09-27
Ny låt med Sannex!Tjänstepension är en viktig del av pensionen och för nionde året i rad uppmärksammar pensionsbranschen Tjänstepensionens dag den 27 september.
Sannex uppmärksammar även detta med sina nya låt "Allt som jag önskat (Tjänstepension)". Se video och lyssna på låten till höger.


Publicerad:2019-09-25
Nöjeskällan presenterar Allstars!

Nytt modernt dansband.Publicerad:2019-08-24
Drifters gör konsert!

Erica 20 år i Drifters
Drifters startade 1962 men med denna konsert på Vara Konserthus uppmärksammas sångerskan Erica Sjöströms 20 årsjubileum i bandet! Följ med på en musikalisk resa från 1999 fram till idag. Med på resan som konferencier är vår vän Tony Irving.Publicerad:2019-08-02
Ny låt med The Playtones!
The Playtones har släppt en ny låt på Spotify.
Låten heter "I Had A Real Good Time".
Publicerad:2019-07-23
VOIZE SÖKER GITARRIST!
Voize söker en pigg, glad, sångkunnig sologitarrist, gärna med B-kort och bosatt i Skåne. Vi har funnits sedan 2011 och gör i dagsläget ca 60 jobb/år.
Utgångsort är i nuläget Malmö.

För mer information kontakta Nöjeskällan.
Peter Rudenborg 0471-46650


Publicerad:2019-06-12
Sannex släpper en ny låt!
I en duett mellan Andreas Olsson och Hasse Carlsson från Flamingokvintetten släpper Sannex nu på fredag (14 juni) låten "Varför".


Hasse om när Flamingokvintetten startade >>>>>>>
När spelade Flamingokvintetten in låten "Varför"? >>>>>>>

Publicerad:2019-06-10
Nomineringar till Guldklaven 2019!
Vi på Nöjeskällan gratulerar våra nio nominerade till Guldklaven 2019.

Årets Dansband
Blender

Årets Sångare
Peter Larsson, Larz-Kristerz

Årets Sångerska
Agneta Olsson, Thor Görans
Maria Persson, Blender
Maria Rolf, Titanix

Årets Musiker
Robert Norberg, Blender
Anders Tegnér, Larz-Kristerz

Årets Album
”Med stora steg” med Donnez
”Vi lever här och nu” med Casanovas


Publicerad:2019-06-05
Humbles söker musiker!
Gitarrist som gärna har trummor eller blås som biinstrument sökes till Humbles orkester!

Utgångsort är Linneryd.

Vi ser att du någonstans mellan 25 - 40 år och brinner för att spela ditt instrument och framförallt just dansband. Nybörjare undanbedes, du ska kunna ditt instrument och ha koll på vad du gör!

Spelningar finns!

Intresserad eller om du har frågor?
Hör av dig till André


Publicerad:2019-05-28
Drifters medverkar i Bingolotto 9 juni!
Söndag 9 juni medverkar Drifters tillsammans med Tony Irving i TV4:s Bingolotto!

Publicerad:2019-05-11
Text-videon på Titanix senaste singel utlagd!
Nu är nya Text-videon på Titanix senaste singel "Thorleifs saxofoner" utlagd
på Youtube!
Publicerad:2019-04-26
Donnez medverkar i Bingolotto 2 juni!
Missa inte Bingolotto på TV4 söndag 2 juni! Då medverkar Donnez med ny musik från kommande platta!

Publicerad:2019-04-25
Ny singel med Black Jack!
Den 24 maj släpps BlackJacks nya album "En, två kanske tre".
Redan nu kan ni lyssna på deras nya singel på Spotify.Publicerad:2019-04-13
Sannex i Bingolotto!
Söndag 14 april medverkar Sannex i Bingolotto i TV4.
Sändningen börjar kl 18.00

Publicerad:2019-04-13
Ny musik med Voize!
Voize har släppt ny musik inför kommande album.
Låten heter "När allt är gjort och sagt".

Lyssna här

Se reklamfilm här...

Publicerad:2019-04-08
Nytt album med Fernandoz!
"Efter succén med "Country Classics" har vi nu valt att göra ett album på
typiskt Fernandoz-vis.
Likt våra tidigare plattor innehåller även denna lite-av-varje; gamla klassiker blandas med country, rock, nyskrivna hits och ett knippe humor.
Ett annat Fernandoz-signum är den traditionella Bonuslåten. Denna gång har vi valt, att efter många önskemål från vår kära danspublik, spela in höjdarlåten "I Need More of You".

Publicerad:2019-04-03
Ny singel med Donnez
Nu på fredag (5 april) släpper DONNEZ en ny singel från sitt kommande album ”Med stora steg” (release 3 maj).
Singeln heter ”Regnfyllda gator” och är en softare låt i klassisk Donnez-anda.


Publicerad:2019-04-03
TITANIX OCH THORLEIFS = EN KÄRLEKSHISTORIA

Den 12 april släpper Titanix en ny singel ”Thorleifs Saxofoner” och det är inte vilken vanlig singel som helst utan en låt inspelad tillsammans med legenden med Thorleif Torstensson och hans klassiska saxofon.

- Ja vem kunde tro detta, säger Maria Rolf med en glad min. Att få göra en låt med en av mina gamla idoler. Och dessutom en legend för så många i branschen, och då inte bara för sitt sätt att sjunga och spela saxofon, utan lika mycket för sitt ödmjuka sätt att vara, fortsätter hon.

Historien om låten kom till i turnébussen. Bandet satt och snackade om det som sitter i deras DNA- Kärleken till dansbandsmusiken och den fantastiska historia som Sverige sitter på när det kommer till dansbandsgenren.
Många namn nämndes med värme och det var då idén till denna singel kläcktes.

- Tänk att få göra en låt tillsammans med Tolle i Thorleifs! En unik röst och en unik musikant.

Sagt och gjort. Jerry Rolf i bandet satte sig ner och skrev låten som blev en underbart skön fox i bästa ”modern dansband goes Thorleifs-anda” med saxar och klassisk stämsång från Tolle. Lägg till en underbart charmig text skriven av Jerry och Stefan om hur Maria träffar sin kille till tonerna av Thorleifs saxofoner.

Läs hela pressreleasen här...

Publicerad:2019-03-14
Bob Stevens söker ny gitarrist!

Bob Stevens söker ny gitarrist.

Maila intresseanmälan till Micke eller ring;
Tel: 0513 - 102 60, Mob: 0705 - 12 31 11


Publicerad:2019-03-08
Likes har släppr en ny låt!

Nu finns Likes nya låt "Himlen är oskyldigt blå" på Spotify.Publicerad:2019-02-18
Blender vann Manifestpriset 2019!

Årets Manifestpriser delades ut på Manifestgalan, som ägde rum på Nalen i Stockholm. Det blev Blender som i kategorin Dansband fick priset för skivan ”Gambla litegrann” (Loudhillmusic Records). Lasse Lundberg Jacobs och Maria Persson från Blender fanns på plats för att ta emot priset.

Motiveringen lyder:
”Blender har gjort rejält avtryck i Dans-Sverige under året och hittat helt rätt med sitt senaste album. Plattan håller hög klass rakt igenom med bra dansbeat, nyskriven originalmusik och outstanding leadsång. Blender har aldrig varit rädda för att gå sina egna vägar, eller för att … ”Gambla litegrann””

Manifestgalan är en musikgala som premierar musiker och artister på oberoende skivbolag och i år delades priser ut i totalt 21 olika kategorier. Galan genomförs i år för sextonde året i rad.

Nöjeskällan säger grattis till Blender!

Publicerad:2019-02-18
Martin Nilsson vikarie för Peter!

Under Peters medverkan i TV-programmet ”Stjärnornas Stjärna” kommer Martin Nilsson från Vadensjö att ta hand om mikrofonen i Larz Kristerz.

Martin medverkade 2003 i Fame Factory där han tog sig ända till finalen. Han har en gedigen meritlista och med sin country-influerade röst kommer han att passa jättebra som vikarie i Larz Kristerz.

Eftersom ”Stjärnornas Stjärna” sänds live så kommer Peter inte att ha möjlighet att kombinera sin medverkan med turnérandet. Om Peter inte går vidare i tävlingen så återkommer han till Larz Kristerz.

Vi i Larz Kristerz ser fram emot ett spännande och roligt samarbete med Martin under dessa spelningar.

”Stjärnornas Stjärna” har premiär den 16:e mars och sänds 8 lördagar i TV4 och på TV4-Play.


Publicerad:2019-02-13
Peter Larsson, Larz Kristerz, medverkar i TV4:s "Stärnornas stjärna"!

Underhållningsprogrammet "Stjärnornas stjärna" är tillbaka i TV4 i mars.

"Ett artistgäng med så skiftande bakgrunder har nog aldrig samlats i en tv-studio förut. Vi kan utlova en spännande vår när artisterna ger sig på allt från hiphop till heavy metal", säger Hans Abrahamsson, exekutiv producent på TV4 i ett pressmeddelande.

I programmet, som leds av komikern och skådespelaren Petra Mede, möts artisterna varje vecka i en helt ny musikgenre. De uppträder med kända hitlåtar från flera olika musikstilar som de sedan tidigare inte är vana vid. Under vårens program kommer musikstilarna bland annat att vara opera, hiphop och svenskt dansband.

Årets samtliga tävlande i programmet är Andreas Lundstedt, Andreas Weise, Jakob Samuel, Mariette, Peter Larsson, Plura, Renaida och Shirley Clamp.
"Stjärnornas stjärna" börjar sändas den 16 mars och visas under åtta lördagar på TV4 och TV4 Play.

Publicerad:2019-02-08
Blender vann en Grammis!

På grammisgalan, som hölls på Annexet i Stockholm i går (7 feb), vann Blender en Grammis i kategorin "Årets dansband" för skivan "Gambla litegrann".
Nöjeskällanteamet säger STORT GRATTIS!

Publicerad:2019-01-25
Ny singel med Black Jack!

Ny singel med Black Jack, ”Åh Marie”, finns nu på Spotify.Publicerad:2019-01-17
Dessa dansband är nominerade till Manifestpriset 2019!

Svenska Oberoende Musikproducenter presenterar nu stolt de nominerade till Manifestgalan 2019!

Casanovas - Vi lever här och nu (Atenzia Records)
Martinez - Hans namn på min arm (Atenzia Records)
Streaplers - Just ikväll (Atenzia Records)
Blender - Gambla litegrann (Loudhillmusic/records)

Publicerad:2019-01-16
Vill du dansa? – en av tre finalister i publikens pris.

Matz Eklund från Björksebo i Vimmerby kommun är nu ett steg närmare en Guldbagge.

Under förmiddagen blev det klart att han är en av tre finalister i kategorin Publikens pris, för sin dokumentär "Vill du dansa?" om dansbandet Lars-Kristerz.

Totalt kunde publiken rösta på 47 filmer och nu är alltså Eklunds "Vill du dansa?", "Tårtgeneralen" och "Den blomstertid nu kommer", de tre finalisterna.

Den 28 januari delas priset ut på Cirkus i Stockholm. Dokumentären om dansbandet Larz-Kristerz går just nu att se på SVT Play.

Publicerad:2019-01-11
Barbados släpper ny låt 25 januari!

Låten heter Idolen
En rökare skriven av Johnny Thunqvist och Ulf Georgsson.
Fotot By Ulf Michal

Publicerad:2019-01-10
Titanix arrangerar Allsångsmåndagar i Valdemarsvik 2019!

”Efter mycket trevligt samtal och möte med Valdemarsviks Kommun och Valdemarsviks Sparbank är det nu klart att Titanix kommer att arrangera  Allsångsmåndagar i Valdemarsvik 2019.”

Det blir den 5:e säsongen i ordningen som bandet arrangerar Allsångsmåndagar i Valdemarsvik . Arbetet med arrangemanget sätts igång redan nu i januari.

Publicerad:2018-12-19
Donnez släpper en riktig liveplatta i januari (2019)!
I januari släpper DONNEZ en riktig liveplatta inspelad under hösten 2018!
Ett av Sveriges mest populära dansband Donnez är också ett av de mest turnerande dansbanden. Och det hörs då bandet är otroligt bra live. Därför fick Donne i bandet idén att för första gången släppa en liveplatta. Något som funnits i tankarna men aldrig blivit av.
- Det har varit otroligt kul att välja ut låtar till albumet säger Donne. Vi lirar in många av våra spelningar och sen har vi suttit och valt ut några av de låtar vi tycker svänger på bäst fortsätter Donne. Låtarna är tagna direkt från mixerbordet utan efterbearbetning just för att få just den rätta livefeelingen.
Dessutom så har Donnez plockat ut många äldre hits som inte funnits på skivor på många år.
- Vi möter fans varje vecka som undrar över vissa låtar och hur de skall få tag på dom på skiva så därför passade det perfekt att vi plockade ut några av dom.
Resultatet är ett gäng Donnezklassiker i grymt svängiga versioner. Något som verkligen kommer till sin rätt live.
- Ja, vi älskar verkligen att lira live och det hörs på plattan avslutar Donne Laitila med ett leende.

Beställ den här för endast 99 kr

Tillbaka till innehåll